2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Karácsonyi hangulat lakótelepre szabva

Vasárnap a viharos szél miatt elmaradt, csütörtökön viszont pótolták a Haszkovó Advent nyitó ünnepségét. A szervezők és a lakótelepen élők sem maradtak adósak a kellemes hangulattal, ami a következő napokban, egészen december 23-ig folytatódik a Kálvin János parkban.

Idén első alkalommal szervezték meg a Kálvin János parki karácsonyi programsorozatot és az azzal egybekötött adventi vásárt. Igaz, a Virágzó Veszprém Egyesületben – az esemény gondozója – már három éve tervezik ezt a programot, viszont kezdetekben nem voltak meg a feltételek a megszervezéséhez, tavaly a Covid-járvány miatt nem tarthatták meg, idén viszont minden összeállt a sikeres program megtartásához.

A szervező egyesület részéről Jung Edina, a civil szervezet elnöke és az esemény főszervezője portálunknak elmondta, idén az Emeri Erőforrások Minisztériuma támogatásából sikerült megvalósítani elképzeléseiket, amelyben nagy hangsúlyt fektettek a kisgyermekeknek szóló interakítv foglalkozásokra, miközben az esti órákban már inkább a felnőtt korosztálynak szólnak a programok

Csütörtökön, a megnyitó ünnepségen részt vett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, valamint Pálinkás Roland, a lakótelepi városrész önkormányzati képvielője is. Ovádi Péter köszöntőjében hangsúlyozta, milyen jó látni, hogy a Haszkovó-lakótelepen is együtt él a közösség és a szabadidejükben is közösen szórakoznak az itt élők, ez a közösség is erősíti a veszprémiséget, így pedig a város is stabilan tud haladni a céljai felé.

A csütörtöki programok közt Gájer Bálint swinges karácsonyi koncertje számos lakótelepen élőt kicsalogatott a parkba, viszont, ahogy Jung Edina elmondta a koncert mellett is népszerű a vásár az emberek körében. Főleg azért is, mert az faházakban megtalálhatók a minőségi kézműves termékeket kínáló árusok is, valamint kolbászos, kürtőskalácsos is van a kínálatban, az egyik legnépszerűbb bódé cégérén pedig a „hütte” felirat szerepel, ahol a karácsonyi hangulathoz illő italokat lehet megkapni

A Haszkovó Advent faházai minden hétköznap már délben kinyitnak és este 8 óráig várják a látogatókat, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától ott vannak az árusok és este is később zárnak be.

A karácsonyig tartó időszakban a látogatókra még több zenés program is vár, szombaton például karácsonyi hangulathoz illő retro slágerekből állítanak össze válogatást, illetve kisvonatozással is készülnek a gyerekeknek, amely a lakótelep utcáin halad végig és fényes, karácsonyi égőkkel kidiszített erkélyeket keresnek. Szintén a gyermekeknek fog szólni a zárónapra tervezett ajándékvadászat a központi karácsonyfa körül, Behúzás növelése itt értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a családok még karácsony előtt egy nappal.

vehir.hu

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprémi Érseki Főiskola és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprémi Érseki Főiskola és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program
A sikeresen megkezdett együttműködést megerősítve szorosan együttműködik a Veszprémi Érseki Főiskola és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa program minél sikeresebb megvalósítása érdekében. Erről írt alá megállapodást dr. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos jelenlétében dr. Sebestyén József, a főiskola rektora és Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.
Együtt ünnepelték a húsvétot a Haszkovón
Együtt ünnepelték a húsvétot a Haszkovón
Vidám húsvéti programokkal, állatsimogatóval, tojásvadászattal, rajzpályázat díjátadóval várta a lakótelepieket és a város távolabbi részéről érkezőket is a Virágzó Veszprém Egyesület nagyszombaton a Kálvin János parkban.
Ilyen lesz a futókör a Haszkovón
Ilyen lesz a futókör a Haszkovón
Folytatódik a Jutas lakótelepen az ott élők bevonással tervezett futókör előkészítése. A tervek már készen vannak, a napokon belül kiírásra kerülő feltételes közbeszerzés eredményei pedig meghatározzák, hogy a tervezett futókör mikortól szolgálhatja a városrész lakóit.
Játszóterek és kondiparkok épülnek és újulnak meg a Haszkovón
Játszóterek és kondiparkok épülnek és újulnak meg a Haszkovón
Öt helyszínen, összesen 170 millió forint értékben valósulnak meg beruházások a Haszkovó lakótelepen. Játszóterek újulnak meg és jönnek létre, kondiparkokat telepítenek.
A haszkovói gipszbetlehem
A haszkovói gipszbetlehem
A hagyomány áhítata, a múlt századok és évtizedek veretessé lett emlékezete tölti meg a decembert. Különösen a második felét. Az ádvent és a karácsony a várakozásból rendre a retrók retróját forrja ki. A visszarévedésbe a betlehemi történet mellett a közelmúlt jellegzetes veszprémi félrehallásai-félremondásai is eszembe jutnak idén. Kilián László írása.