2023. május 31.
//
Angéla névnap

Karácsonyi hangulat lakótelepre szabva

Vasárnap a viharos szél miatt elmaradt, csütörtökön viszont pótolták a Haszkovó Advent nyitó ünnepségét. A szervezők és a lakótelepen élők sem maradtak adósak a kellemes hangulattal, ami a következő napokban, egészen december 23-ig folytatódik a Kálvin János parkban.

Idén első alkalommal szervezték meg a Kálvin János parki karácsonyi programsorozatot és az azzal egybekötött adventi vásárt. Igaz, a Virágzó Veszprém Egyesületben – az esemény gondozója – már három éve tervezik ezt a programot, viszont kezdetekben nem voltak meg a feltételek a megszervezéséhez, tavaly a Covid-járvány miatt nem tarthatták meg, idén viszont minden összeállt a sikeres program megtartásához.

A szervező egyesület részéről Jung Edina, a civil szervezet elnöke és az esemény főszervezője portálunknak elmondta, idén az Emeri Erőforrások Minisztériuma támogatásából sikerült megvalósítani elképzeléseiket, amelyben nagy hangsúlyt fektettek a kisgyermekeknek szóló interakítv foglalkozásokra, miközben az esti órákban már inkább a felnőtt korosztálynak szólnak a programok

Csütörtökön, a megnyitó ünnepségen részt vett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, valamint Pálinkás Roland, a lakótelepi városrész önkormányzati képvielője is. Ovádi Péter köszöntőjében hangsúlyozta, milyen jó látni, hogy a Haszkovó-lakótelepen is együtt él a közösség és a szabadidejükben is közösen szórakoznak az itt élők, ez a közösség is erősíti a veszprémiséget, így pedig a város is stabilan tud haladni a céljai felé.

A csütörtöki programok közt Gájer Bálint swinges karácsonyi koncertje számos lakótelepen élőt kicsalogatott a parkba, viszont, ahogy Jung Edina elmondta a koncert mellett is népszerű a vásár az emberek körében. Főleg azért is, mert az faházakban megtalálhatók a minőségi kézműves termékeket kínáló árusok is, valamint kolbászos, kürtőskalácsos is van a kínálatban, az egyik legnépszerűbb bódé cégérén pedig a „hütte” felirat szerepel, ahol a karácsonyi hangulathoz illő italokat lehet megkapni

A Haszkovó Advent faházai minden hétköznap már délben kinyitnak és este 8 óráig várják a látogatókat, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától ott vannak az árusok és este is később zárnak be.

A karácsonyig tartó időszakban a látogatókra még több zenés program is vár, szombaton például karácsonyi hangulathoz illő retro slágerekből állítanak össze válogatást, illetve kisvonatozással is készülnek a gyerekeknek, amely a lakótelep utcáin halad végig és fényes, karácsonyi égőkkel kidiszített erkélyeket keresnek. Szintén a gyermekeknek fog szólni a zárónapra tervezett ajándékvadászat a központi karácsonyfa körül, Behúzás növelése itt értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a családok még karácsony előtt egy nappal.

vehir.hu

További cikkek

Puszta jelenlétükkel fegyelmeznek
Puszta jelenlétükkel fegyelmeznek
Egy szociális problémára sikeresen reagáltak a Haszkovón, ami viszont egyből szült egy másikat. A régóta fennálló kellemetlenségek ellen most úgy látszik, sikerült megtalálni a megoldást.
Az édesanyákat köszöntötték a lakótelepen
Az édesanyákat köszöntötték a lakótelepen
Az édesanyákat köszöntötte a Lokálpatrióták a Haszkovó lakótelepen.
A lakótelepről kitaszított magaskultúra
A lakótelepről kitaszított magaskultúra
Arra, hogy egyéni szinten mit jelent a kultúra, nehéz választ találni, és hogy vajon a társadalmunk minden szintjébe bele van-e kódolva, az sem biztosan egyszerű eldöntendő kérdés. A kreatív törekvéseket nagyon könnyű csírájában elfojtani, ha az nem a megfelelő közönséget célozza meg. Mindenkivel jót tenni persze lehetetlen, de az átgondolatlanság egyértelműen elégedetlenséget szül, ahogy az pár éve a Haszkovón is történt. Szerencsére mára ide is megtalálta az EKF a helyes ajtó kulcsát.
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.