2022. november 30.
//
András, Andor névnap

Karácsonyi hangulat lakótelepre szabva

Vasárnap a viharos szél miatt elmaradt, csütörtökön viszont pótolták a Haszkovó Advent nyitó ünnepségét. A szervezők és a lakótelepen élők sem maradtak adósak a kellemes hangulattal, ami a következő napokban, egészen december 23-ig folytatódik a Kálvin János parkban.

Idén első alkalommal szervezték meg a Kálvin János parki karácsonyi programsorozatot és az azzal egybekötött adventi vásárt. Igaz, a Virágzó Veszprém Egyesületben – az esemény gondozója – már három éve tervezik ezt a programot, viszont kezdetekben nem voltak meg a feltételek a megszervezéséhez, tavaly a Covid-járvány miatt nem tarthatták meg, idén viszont minden összeállt a sikeres program megtartásához.

A szervező egyesület részéről Jung Edina, a civil szervezet elnöke és az esemény főszervezője portálunknak elmondta, idén az Emeri Erőforrások Minisztériuma támogatásából sikerült megvalósítani elképzeléseiket, amelyben nagy hangsúlyt fektettek a kisgyermekeknek szóló interakítv foglalkozásokra, miközben az esti órákban már inkább a felnőtt korosztálynak szólnak a programok

Csütörtökön, a megnyitó ünnepségen részt vett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, valamint Pálinkás Roland, a lakótelepi városrész önkormányzati képvielője is. Ovádi Péter köszöntőjében hangsúlyozta, milyen jó látni, hogy a Haszkovó-lakótelepen is együtt él a közösség és a szabadidejükben is közösen szórakoznak az itt élők, ez a közösség is erősíti a veszprémiséget, így pedig a város is stabilan tud haladni a céljai felé.

A csütörtöki programok közt Gájer Bálint swinges karácsonyi koncertje számos lakótelepen élőt kicsalogatott a parkba, viszont, ahogy Jung Edina elmondta a koncert mellett is népszerű a vásár az emberek körében. Főleg azért is, mert az faházakban megtalálhatók a minőségi kézműves termékeket kínáló árusok is, valamint kolbászos, kürtőskalácsos is van a kínálatban, az egyik legnépszerűbb bódé cégérén pedig a „hütte” felirat szerepel, ahol a karácsonyi hangulathoz illő italokat lehet megkapni

A Haszkovó Advent faházai minden hétköznap már délben kinyitnak és este 8 óráig várják a látogatókat, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától ott vannak az árusok és este is később zárnak be.

A karácsonyig tartó időszakban a látogatókra még több zenés program is vár, szombaton például karácsonyi hangulathoz illő retro slágerekből állítanak össze válogatást, illetve kisvonatozással is készülnek a gyerekeknek, amely a lakótelep utcáin halad végig és fényes, karácsonyi égőkkel kidiszített erkélyeket keresnek. Szintén a gyermekeknek fog szólni a zárónapra tervezett ajándékvadászat a központi karácsonyfa körül, Behúzás növelése itt értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a családok még karácsony előtt egy nappal.

vehir.hu

További cikkek

Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
A lakótelep születésnapjára készült meggyes-csokoládés szelet kizárólag a Kokó Cukrászdában kapható, és már le lehet csapni rá.
Cirkuszolás és sport a lakótelepen
Cirkuszolás és sport a lakótelepen
Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Az ország egyik leghosszabb futóköre épül meg a Jutasi lakótelepen
Várhatóan jövő nyár elejére elkészül az a 3,2 km-es rekortán futókör, ami a Jutasi lakótelep utcáin és parkjain át vezet majd keresztül. Korábban a lakótelepen végzett konzultáció során is előkelő helyen végzett, mint valós igény egy ilyen futókör megépítése, most pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásából valósul meg.