Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
3°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
3°C

Kiválasztották a Pannon Egyetem hivatalos borát

2021. december 20. 10:06 // Forrás: Pannon Egyetem
A szenátus a Pannon Egyetem borának a Bogáromi Borbirtok BalatonBort választotta 2021. december 17. napjától 2022. június 30. napjáig.

A Pannon Egyetem Szenátusa borbírálat keretében döntött A Pannon Egyetem boráról. A borbírálat lebonyolításában, a borok értékelésében Dobosi Győző borász és Gyukli Krisztián borász segítette a szenátus tagjait. A résztvevők 5 tételből választhatták ki a Pannon Egyetem borát.

Fotó: Szabó László/ Pannon EgyetemFotó: Szabó László/ Pannon Egyetem

„A borokat nem 1-100 pont között bíráljuk, hanem origó rendszerrel. Azért fontos ez, mert a bírálati szempontból egy meghatározott "sávba" keresünk borokat. Egy könnyű bort keresünk, ahol a testesség nem előny, ami általában egy bornál lehetne az. Most egy konkrét kategória legjobb borát keressük. A bírálati pontszámok szerint a 0-tól, vagy Origótól való távolságot nézzük. Minden, ami elviszi a bort az ideálistól (tehát az origóról), az + vagy - értékekkel 1-3 érték közötti szavazatot kap. Az a bor a legjobb, amelyik a legtöbb origó szavazatot kapja, és a legkevesebb kilengő értéket” – magyarázta Dobosi Győző.

„A BalatonBor mint egy nyári, könnyű, szomjoltó olaszrizlingnek az aromaprofilja az én olvasatomban a következő: kitöltéskor egy picikét szénsavas, halvány zöldesre hajazó sárgás színei vannak. Emellett a pohárban nagyon könnyen mozog, tehát nem egy olajos, testes, tartalmas viszkozitású, hanem nagyon könnyű. A friss olaszrizlingek illataiban a zöldalma, a citrusos illatok, a friss gyümölcs illatok jelennek meg. Ízében pedig, száraz kategóriaként a savak és a cukrok harmonizálnak, tehát se nem édes hatású, se nem savas. Olyan, aminek a kortya is hosszan tart a szájban, kellemes meginni, tehát amiből kérnénk még egy pohárral az étteremben. Ez az érzet, ez az origó” – tette hozzá Gyukli Krisztián.

A bírálatok összegzését követően az alábbi eredmény született:
1. Bogáromi Borbirtok BalatonBor
2. Tagyon Borbirtok BalatonBor
3. Gyukli Pince BalatonBor (2019-es évjárat)
 

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. ma 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. tegnap 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.