2021. június 21.
//
Alajos névnap

bor

Tizedik alkalommal hirdették ki a Veszprém megye bora verseny győzteseit
Tizedik alkalommal hirdették ki a Veszprém megye bora verseny győzteseit
A Figula pincészet és a Tornai pincészet egy évig viselheti a kitüntető címet.
Ez a balatoni krokodil nem harap
Ez a balatoni krokodil nem harap
Létezik a Balaton-felvidéken egy hüllő, amelyet csak akkor látni, ha egy bizonyos dombról nézzük. Csali János borászt 2010-ben annyira megihlette az „állat” látványa, hogy pincészetét is róla nevezte el. 2020-ban borászatából, a Csali Szőlőbirtokról került ki Veszprém megye bora.
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
A mézbor régi találmány. Annyira, hogy itthon is kiveszett a köztudatból. Veszprémben akad azonban egy manufaktúra, amely 2019 óta igyekszik az egyedi ízek, különleges aromák kombinálására
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Csak őszintén: nem szégyen, ha egy párezres bor a kedvencünk, és az sem magától értetődő, hogy a csúcsborok mindenkinek ízlenek - mondja Both Gábor borász, akivel az Új Borkerekasztal kapcsán beszélgettünk.
Kihirdették a Veszprém megye bora 2020 verseny győzteseit
Kihirdették a Veszprém megye bora 2020 verseny győzteseit
A Figula pincészet Sóskút Olaszrizlingje és a Csali Szőlőbirtok Rókalikak Cabernet Sauvignonja viselheti egy éven át a Veszprém megye bora címet.
Attól hogy bio, nem feltétlenül jó
Attól hogy bio, nem feltétlenül jó
A bio élelmiszerek hétköznapi és éttermi felhasználása után a borok is követik a bio-bummot, ám a bio nem feltétlenül minőségjelző.
Cézár asztalától a nyáresti borvacsoráig
Cézár asztalától a nyáresti borvacsoráig
Története a Honfoglalás előtti időre nyúlik vissza, a középkorban nemesek versengtek érte, majd hamvaiból kellett újjáélednie a XX. század elején. A Balatoni borrégió története legalább annyira hullámzó, mint a tó vize.
Gasztro, zene, történelem, művészet egy tányéron: üdvözlünk a Bár Galériában
Gasztro, zene, történelem, művészet egy tányéron: üdvözlünk a Bár Galériában
Talán új, fúziós étterem nyílt volna a környéken? – kérdezheti az olvasó. Nem teljesen. A Bár Galéria ugyanis már meglévő dolgokra épít, de újszerűen: a rendezvény sorozaton minden alkalommal zene, művészet, történelem és gasztronómia találkozik össze, más-más helyszínen.
1 2