2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

DumaVölgy és HumorVár

2008. április 3. 21:16
DumaVölgy és HumorVár néven rendezik meg az idei évben, Nagyvázsonyban a Bűvészetek Völgyét, tájékoztatta a vehir.hu-t, Fábry Szabolcs polgármester. Az állami támogatás elmaradása miatt, ellensúlyozandó, az idei fesztivált kénytelenek piaci alapokra fektetni. Az elkerített üzleti részeket, közterületeket bérbe adják, és a parkolás is "hoz valamennyit a konyhára".
Különböző pályázatokat nyújtottak be, 6-8 millió forint reményében, de ha csak 4-5 milliót nyernek, azzal a falu már sokat nyer-fogalmaz a polgármester. Az előzetes programtervben igen színes kínálat található: a várban a Godot Dumaszínház művészei, hazánk legkiválóbb humoristái lépnek majd fel, továbbá komédiázókkal, karikatúristákkal is találkozhatunk. A huszár: a hadikultúra, a huszár-és honvéd-hagyományőrzés, a középkori vásárhangulat seregszemléjét is megrendezik. A helyi kocsmák saját szervezéseikben különböző együtteseknek biztosítanak fellépési helyszínt, mindezek mellett a helyi civilek és egyesületek is különböző produkciókkal készülnek. Felmerült még Kisbér település vendégszereplése, ez még jelenleg egyeztetés alatt van-, mondja az elöljáró. Az előzetes tervek szerint a napi jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek majd, a helybéliek viszont ingyenesen látogathatják majd a programokat.

Beke G. László

További cikkek

A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
2022. augusztus 11-13. között második alkalommal várja a látogatókat Zala megye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú Szentgyörgyvár Kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.