Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Év Sportolója Gála: Lőrincz Tamás, Milák és Szilágyi a három között

2021. december 28. 20:21 // Forrás: MTI
A férfiaknál a birkózó Lőrincz Tamás, az úszó Milák Kristóf, valamint a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél a kajakos Csipes Tamara és Kozák Danuta, továbbá a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és Csisztu Zsuzsa, a szervezet alelnöke a keddi sajtótájékoztatón jelentette be a kategóriák első három jelöltjét. Előbbi jelezte, hogy 366 szavazat alapján alakult ki a sorrend.    

A díjátadót január 6-án, csütörtökön a Nemzeti Színházban, egyéves szünet után újra nézők előtt rendezik meg. A másfél órás gálaműsort 19.45-től élőben közvetíti az M4 Sport.    

A keddi sajtótájékoztató elején Szabó Tünde sportért felelős államtitkár videoüzenetében kiemelte: ez az év abból a szempontból különleges, hogy a magyar sportolók 25 éve nem szerepeltek ilyen jól olimpián, mint Tokióban.

Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (b), Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) alelnöke (b2), Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke (b3) és Szabó László, a gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2021. december 28-án. A díjátadót január 6-án a Nemzeti Színházban, egyéves szünet után újra nézők előtt rendezik meg. MTI/Máthé ZoltánSzécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (b), Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) alelnöke (b2), Szöllősi György, a MSÚSZ elnöke (b3) és Szabó László, a gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke az M4 Sport - Az Év Sportolója Gála sajtótájékoztatóján a Nemzeti Színházban 2021. december 28-án. A díjátadót január 6-án a Nemzeti Színházban, egyéves szünet után újra nézők előtt rendezik meg. MTI/Máthé Zoltán

"A felkészülés bizonytalansága ellenére remekül helyt álltak, és méltó eredményeket értek el ahhoz, hogy megünnepeljük őket" - jelentette ki az államtitkár. Megjegyezte, fontos, hogy legyenek olyan példaképek, akik utat tudnak mutatni a felnövekvő generációnak, és szerinte a jelöltek között csupa ilyen sportoló van.

Szöllősi György emlékeztetett, hogy a tavalyi gálát a járvány miatt csak virtuálisan tarthatták meg, ezért nagyszerű dolog, hogy idén ismét nézők - 630 fő - előtt rendezhetik meg, és utalt arra, hogy ez már a hetedik alkalom lesz, amikor együtt bonyolíthatják le az eseményt az M4 Sporttal.    

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke elmondta, hogy a díjazottak ezúttal is a jól megszokott, 21 karátos aranydíszítésű díjat vehetik át. Beszélt arról is, hogy a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) ismét kiírta pályázatait, és örömmel számolt be róla, hogy a világ legjobb férfi sportolója címre jelöltek között van Szilágyi Áron is, akire kedd (ma) éjfélig még lehet szavazni.

Hozzáfűzte, az év legjobb sajtókiszolgálás díjára esélyes a magyar cselgáncs-világbajnokság sajtós csapata is. Végül emlékeztetett arra, hogy május 6. és 8. között Magyarországon tartják a Giro d'Italia országúti kerékpáros verseny első három szakaszát, és ehhez kapcsolódva a gála díszvendégeként Budapestre érkezik Stephen Roche, aki 1987-ben megnyerte a Girót, a Tour de France-t, valamint az országúti világbajnokságot is.    

Szöllősi és Csisztu ismertette, hogy az év csapata címre a hagyományos csapatsportágakban a férfi labdarúgó-válogatott, valamint a férfi és női vízilabda-válogatott, az egyéni sportágakban pedig a férfi kardcsapat, a férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó és a női kajak négyes esélyes.

Az év edzője Csipes Ferenc, Decsi András és Selmeci Attila közül kerül majd ki.

Szabó László, a gála kreatív producere - egyben a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakk Szövetség elnöke - elmondta, a gálán visszatérnek a világ egyik legkülönlegesebb színpadára, ahol 115 szereplő részvételével négy produkció lesz látható. A többi között 21 táncossal egy különleges elődadást is bemutatnak, a színpad tíz másodpercenként alakul majd át sportpályákká, és közben megidézik 2021 legnagyobb sportpillanatait, a házigazda pedig két év után ismét Tihany Viktor lesz.    

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója arról beszélt, hogy az esemény tulajdonképpen a magyar sport Oscarja, és büszkén mondta, hogy az ország idén is komoly sportsikereket ért el, amelyeket a csatorna mind élőben tudott közvetíteni.

Kedden azt is bejelentették, hogy az év sportpillanata díjra a szurkolók több mint 10 ezer szavazata alapján Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a franciák ellen lőtt gólja, Szilágyi Áronnak a tokiói olimpia kard egyéni döntőjében bevitt döntő tusa, valamint az a momentum maradt versenyben, amikor Valter Attila az idei a Giro d'Italián összetettben átvette a vezetést. A díj odaítéléséről szakmai zsűri fog dönteni.

Elhangzott még, hogy az év fogyatékos sportolója a férfiaknál Kiss Péter Pál kajakozó, Osváth Richárd vívó és Pálos Péter asztaliteniszező, a nőknél Ekler Luca távolugró, Konkoly Zsófia és Papp Bianka úszó, az év fogyatékos csapata pedig a női kerekesszékes vívóválogatott, a női paraúszó-váltó, illetve a parabocsa vegyespáros közül kerül majd ki.    

A sajtótájékoztatón részt vett az olimpiai bajnok vízilabdakapus, Szécsi Zoltán, aki korábban ötször volt tagja az év csapatának, ezúttal pedig elmondták, hogy díjátadó lesz. Ő a sportolók és sportvezetők nevében köszönetet mondott a kormánynak, hogy a sportot kiemelt nemzetstratégiai ágnak tekinti, és jelentős mértékben támogatja.

Ismét kiosztják az év szabadidősport-rendezvénye elismerést, amelyre a Balaton-átevezés, a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa, az Újpesti Futó és Kerékpáros Fesztivál, valamint az Ultrabalaton futóverseny nyújtott be pályázatot. Az év e-sportolója díjra a HUNESZ javaslata alapján Birgány Adrián Raisy és Blazsán Patrik az esélyes.

vehir.hu
további cikkek
Körte vagy alma? Erről jut eszembe… Körte vagy alma? Mindig számos vitára ad okot az év legjobb sportolója és csapata választás, ám az idei eredményhirdetés kommentálása minden korábbin túltesz. 2024. január 11. 9:32 M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). 2024. január 8. 22:33 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Illusztris díszvendégek és új programelemek színesítik majd hétfő este az Operaházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as esztendő legjobb sportolóit és edzőit díjazzák majd. 2024. január 5. 14:24 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. 2023. december 28. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.