Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mozgalmas évet zárt a Veszprémi Taekwon-do SE

2021. december 29. 11:31 // Forrás: Szijártó Gábor
Bár a pandémia a 2021-es évet is alaposan megnyirbálta edzés- és versenyszempontjából, a veszprémi tekvandósok így is szép eredményeket mutathatnak fel.

Az egyesület sportolói idén is bizonyították, hogy nemcsak elméletben tudják a sportág öt parancsolatát, hanem a való életben is követik a tanokat, ami az állhatatosságra, önuralomra és rettenthetetlen küzdőszellemre neveli őket.

Az év első felében, amíg nem volt lehetőség a közös edzésekre, hétről-hétre online találkoztak a csapat tagjai, és ideálisnak nem éppen nevezhető körülmények között tartották szinten tudásukat, kondíciójukat.

Az április 25. és május 5. között megrendezett nyílt AETF Európa E-Tournament Bajnokságon Tőkés Renáta harmadik danos mester képviselte a klubot. Bár a dobogóra nem sikerült felállnia, az új, online kihíváson szép teljesítményt nyújtott.

Bándi Dorka ifjúsági versenyző formagyakorlatban és küzdelemben is a dobogó tetejére állhatottBándi Dorka ifjúsági versenyző formagyakorlatban és küzdelemben is a dobogó tetejére állhatott

Június 5-én két veszprémi tekvandós fantasztikus teljesítményt nyújtva és sok-sok kihívást legyőzve szerezte meg a következő danfokozatot a budapesti dan mestervizsgán. Dr. Mészáros Iván így immár negyedik danos, Szarapka István pedig harmadik danos mester lett.

Nyáron aztán beindult az élet: önvédelmi táborok, kurzusok gyerekeknek és felnőtteknek, szabadtéri és termi edzések, a hagyományos gyermek- és ifjúsági edzőtábor Nagyvázsonyban, bemutatók, fellépések jellemezték az elhivatott tekvandósok életét.

Júniusban színes öves övvizsgát tartott dr. Somlai János hatodik danos mester, ahol tizenheten kapták meg a magasabb övfokozatot.

Szeptemberben az Országos Technikai Szemináriumra utaztak a fekete öves mesterek és a magasabb öves tanítványok, és elindult egy külön edzés, teljesen kezdő felnőtteknek, valamint a gyulafirátóti iskolában is elérhető lett a sportág.

A veszprémi csapat a diákok tekvandó olimpiájánA veszprémi csapat a diákok tekvandó olimpiáján

Október 17-én a magyar ITF Taekwon-do versenyen Bándi Dorka ifjúsági versenyző formagyakorlatban és küzdelemben is a dobogó tetejére állhatott, Tőkés Renáta felnőtt női harmadik dan formagyakorlat kategóriában bronzérmes lett.

November 18-án a diákok tekvandó olimpiáján is kiemelkedően teljesítettek a veszprémiek, akik összesen egy arany-, három ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek küzdelem és formagyakorlatban. Szamosi Anna a dobogó legfelső fokára állhatott formagyakorlat kategóriában.

Az év vége sem telt el izgalmak nélkül: Budapesten Harmat László kilencedik danos nagymester előtt hárman vizsgáztak, Bándi Dorka és Szarapka Noémi piros öv fekete csíkra, Petlánovics Roland piros övre tett sikeres vizsgát. Veszprémben dr. Somlai János előtt harmincketten szereztek magasabb fokozatú övet a színes öves vizsgákon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.