Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Szilágyi Áron és Csipes Tamara az év sportolója

2022. január 6. 22:29 // Forrás: MTI
A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot.

A 64. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki.   

"Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is" - mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron, aki a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán hetedik lett.

Csipes Tamara (j), Kozák Danuta (b4), Kárász Anna (b3) és Bodonyi Dóra (b2), a női kajak négyes tagjai átveszik az Év Egyéni Sportok Csapata díjat Szabó Tündétől, sportért felelős államtitkártól (b5) és Szécsi Zoltán egykori válogatott vízilabdázótól (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés TiborCsipes Tamara (j), Kozák Danuta (b4), Kárász Anna (b3) és Bodonyi Dóra (b2), a női kajak négyes tagjai átveszik az Év Egyéni Sportok Csapata díjat Szabó Tündétől, sportért felelős államtitkártól (b5) és Szécsi Zoltán egykori válogatott vízilabdázótól (b) az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés Tibor

A nőknél elsőként záró Csipes Tamara a díjat az est díszvendégétől, Stephen Roche Giro d'Italia- és Tour de France-győztes, világbajnok ír kerékpárostól kapta meg.    

A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.

Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.

Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át.

Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.

Csoportkép az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés TiborCsoportkép az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án. MTI/Illyés Tibor

A díjátadók között volt többek között Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpáros, Románia sportminisztere, Farkas Bertalan, az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, illetve Raymond Blondel, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke.    

Az ünnepségen - melyre a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt került sor - megemlékeztek a magyar sportélet 2021-ben elhunyt nagyságairól.

vehir.hu
további cikkek
Körte vagy alma? Erről jut eszembe… Körte vagy alma? Mindig számos vitára ad okot az év legjobb sportolója és csapata választás, ám az idei eredményhirdetés kommentálása minden korábbin túltesz. 2024. január 11. 9:32 M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év sportolója gála: Szoboszlai Dominik a férfi, Érdi Mária a női győztes A férfiaknál Szoboszlai Dominikot, a Liverpool labdarúgóját, a magyar válogatott csapatkapitányát, a nőknél pedig Érdi Mária világbajnok vitorlázót választotta meg a 2023-as év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). 2024. január 8. 22:33 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála: Illusztris díszvendégek és megújult program Illusztris díszvendégek és új programelemek színesítik majd hétfő este az Operaházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-as esztendő legjobb sportolóit és edzőit díjazzák majd. 2024. január 5. 14:24 M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba Az Év sportolója gála M4 Sport-Az Év Sportolója Gála 2023: a férfiaknál Kós, Szoboszlai és Zalánki került az első háromba A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán. 2023. december 28. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.