Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

4 nyomós érv az úszás mellett

2022. január 14. 9:00

Lényegében bármelyik mozgásformát választjuk és iktatjuk be rendszeresen az életünkbe, azzal csak nyerhetünk. A rendszeres mozgás segít megőrizni a fittségünket valamint egészségünket is. Vannak olyan mozgásformák, amelyeket lényegében bárki, bármilyen életkorban elkezdhet, ezek közé tartozik az úszás is, mely számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. Lássuk, melyek ezek!

Az egyik legkímélőbb mozgásforma

Az úszás egyik legnagyobb előnye, hogy egy meglehetősen kíméletes mozgásforma, ami nem csak eszközként, hanem rehabilitációs lehetőségként is szóba jöhet, például egy műtét vagy baleset utáni felépülés során.

Az úszás az ízületi, vagy más fájdalmakkal küzdő emberek számára is bátran javasolható, nem véletlenül űzi gyakran az idősebb korosztály is. Összességében elmondható, hogy az úszás egy hatékony és biztonságos mozgásforma, ha elsajátítjuk a megfelelő úszásnemet.

Az egész testet edzi

Az úszás előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy az egész testet, és szinte minden izmunkat átmozgatja. Ha szeretnénk fogyni, akkor is jó választás lehet az úszás, mivel hatékonyan égethetünk vele kalóriát. Az úszás, amiatt is nagyon jó mozgásforma, mert a pulzusszámot úgy növeli meg, hogy a szívre nem ró pluszterhelést – írja a 30felett.hu magazin.

Jobban alszunk

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás fontosságát, nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha nem tudunk megfelelően aludni, számos betegség kialakulásának megnövekszik a kockázata. Megnőhet a szívbetegség, a magas vérnyomás, a rákos megbetegedés, a stroke, a depresszió és a demencia kockázata is.

Egyes tudományos kutatások már bizonyították, hogy az úszás, mint aerob testmozgás javítja az alvás minőségét!

Közösségi tevékenység

Nem csak a golf jó kapcsolatépítésre, hanem az úszás is. Az uszodában (az öltözőben, a célban pihenve, a szaunában) sokféle emberrel megismerkedhetünk. A különféle tipikus uszodai embertípusokról itt olvashatsz.

Meghosszabbítja az életet

Az úszás az egyik legjobb mozgásforma, ha szeretnénk egészségesen és minél tovább élni. Ennek egyik oka, hogy az úszás, edzésben tartja az érrendszert, valamint a tüdőt és a szívet is erősíti. A magas vérnyomás, valamint a magas vércukorszint egyaránt veszélyeztető tényezők az egészségre nézve, az úszás, segít szabályozni a magas vérnyomást és a magas vércukorszintet is.

Írásunk a Bezs.hu magazin és a Caramella.hu női portál közreműködésével készült.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.