Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

A futsal fellegvárában rendezik a döntőt

2022. január 15. 10:20
A hétvégén a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnok biztosít otthont a futsal diákolimpiai országos döntőjének, amelybe megyénkből két csapat is sikerrel kvalifikálta magát.

A pénteki megnyitóünnepségen elhangzott, az V-VI. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőjébe 400 induló csapat közül megyékre lebontva a 12 legeredményesebb csapat jutott. Megyénket két iskola, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és az ajkai Bánki Donát Intézményegység gárdája képviseli.

Balra az ajkai, jobbra a veszprémi diákokBalra az ajkai, jobbra a veszprémi diákok

A döntőnek az NB I-es Balaton Bútor FC Veszprém otthona, a Március 15. utcai sportcsarnok, valamint a DEVM Sportcsarnok biztosít helyszínt. Előbbiben rendezték a megnyitót is, amelyen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a futsal fellegvárába érkeztek a fiatalok.

A politikus emlékezetett, Rajki Tamás ügyvezetővel immár több mint tíz éve álmodták meg, hogy Veszprémben alkossanak egy futsalcsapatot, amely a tavalyi évben fennállása legsikeresebb idényét zárta azzal, hogy elhódította a Magyar Kupát, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a döntősöknek plusz motivációt jelenthet olyan helyen játszani, ahol komoly hagyományai vannak a futsalnak, majd sérülésmentes meccseket kívánt a résztvevőknek.

Balogh Gábor és Ovádi PéterBalogh Gábor és Ovádi Péter

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) rámutatott, a Magyar Diáksport Szövetséggel régre nyúló, jó kapcsolatot ápol a megyeszékhely, ennek bizonyítéka az újabb veszprémi rendezésű döntő. A városvezető emlékeztetett, az elmúlt évben két remek létesítmény lett átadva Veszprémben: a sportuszoda és a tornászgyakorló. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben az említett helyszíneken is rendeznek majd diákolimpiát.

Porga GyulaPorga Gyula

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Veszprém ad otthont a döntőnek. Elmondta, országos szinten a futsal diákolimpiai volt az egyik legnépszerűbb versenyük, ugyanis közel félezer csapat nevezett a selejtezőkre. Hozzátette, Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, a sportszövetség ennek alkalmából további programokkal segít majd öregbíteni a megyeszékhely hírnevét.

A megmérettetés csoportokra lebontva veszi kezdetét szombaton 9 órakor. A döntő fináléját vasárnap 14 órakor a Március 15. utcai sportcsarnokban rendezik. A csoportelsők egyenes ágon a középdöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztmérkőzéseket vívnak a középdöntőbe kerülésért. A megnyitót tovább színesítette a veszprémi Kid Rock n’ Roll zenés-táncos előadása, valamint a Balaton Bútor FCV futsalosai is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Megvan, mikor játszik hazai pályán az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Megvan, mikor játszik hazai pályán az 1. FC Veszprém Az 1. Futsal Club Veszprém közzétette, hogy a 2024/2025-ös kiírás alapszakaszában mikor rendezi hazai mérkőzéseit. Az idegenbeli mérkőzések időpontjai egyelőre még nem véglegesek, ezzel kapcsolatban később várható információ. tegnap 16:20 Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! 1. Futsal Club Veszprém Új mezszponzorral a bajnoki döntő felé! Az 1. Futsal Club Veszprém szurkolói ankéttal egybekötött idénynyitó sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön késő délután a Március 15. utcai sportcsarnokban. A kék-fehérek bejelentették, hogy négy évre szóló kiemelt partneri szerződést kötöttek az Absolute Teamsport Focivilággal. 2024. július 25. 20:25 „Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! 1. Futsal Club Veszprém „Kirabolták” a futsalcsapat játékosait! Az 1. Futsal Club Veszprém kreatív videóban ismertette legújabb együttműködő partnerét, amelyben lehullott a lepel a csapat idei szereléséről is. 2024. július 19. 15:29 Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Megkezdte felkészülését az 1. FC Veszprém Portálunk, a vehir.hu meghívást kapott az 1. Futsal Club Veszprém nyári felkészülésének péntek esti, első edzésére. Öt új játékos mellett egy saját nevelésű fiatal is csatlakozott kerethez – FOTÓRIPORT. 2024. július 12. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.