Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

A futsal fellegvárában rendezik a döntőt

2022. január 15. 10:20
A hétvégén a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnok biztosít otthont a futsal diákolimpiai országos döntőjének, amelybe megyénkből két csapat is sikerrel kvalifikálta magát.

A pénteki megnyitóünnepségen elhangzott, az V-VI. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőjébe 400 induló csapat közül megyékre lebontva a 12 legeredményesebb csapat jutott. Megyénket két iskola, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és az ajkai Bánki Donát Intézményegység gárdája képviseli.

Balra az ajkai, jobbra a veszprémi diákokBalra az ajkai, jobbra a veszprémi diákok

A döntőnek az NB I-es Balaton Bútor FC Veszprém otthona, a Március 15. utcai sportcsarnok, valamint a DEVM Sportcsarnok biztosít helyszínt. Előbbiben rendezték a megnyitót is, amelyen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a futsal fellegvárába érkeztek a fiatalok.

A politikus emlékezetett, Rajki Tamás ügyvezetővel immár több mint tíz éve álmodták meg, hogy Veszprémben alkossanak egy futsalcsapatot, amely a tavalyi évben fennállása legsikeresebb idényét zárta azzal, hogy elhódította a Magyar Kupát, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a döntősöknek plusz motivációt jelenthet olyan helyen játszani, ahol komoly hagyományai vannak a futsalnak, majd sérülésmentes meccseket kívánt a résztvevőknek.

Balogh Gábor és Ovádi PéterBalogh Gábor és Ovádi Péter

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) rámutatott, a Magyar Diáksport Szövetséggel régre nyúló, jó kapcsolatot ápol a megyeszékhely, ennek bizonyítéka az újabb veszprémi rendezésű döntő. A városvezető emlékeztetett, az elmúlt évben két remek létesítmény lett átadva Veszprémben: a sportuszoda és a tornászgyakorló. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben az említett helyszíneken is rendeznek majd diákolimpiát.

Porga GyulaPorga Gyula

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Veszprém ad otthont a döntőnek. Elmondta, országos szinten a futsal diákolimpiai volt az egyik legnépszerűbb versenyük, ugyanis közel félezer csapat nevezett a selejtezőkre. Hozzátette, Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, a sportszövetség ennek alkalmából további programokkal segít majd öregbíteni a megyeszékhely hírnevét.

A megmérettetés csoportokra lebontva veszi kezdetét szombaton 9 órakor. A döntő fináléját vasárnap 14 órakor a Március 15. utcai sportcsarnokban rendezik. A csoportelsők egyenes ágon a középdöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztmérkőzéseket vívnak a középdöntőbe kerülésért. A megnyitót tovább színesítette a veszprémi Kid Rock n’ Roll zenés-táncos előadása, valamint a Balaton Bútor FCV futsalosai is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.