Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A futsal fellegvárában rendezik a döntőt

2022. január 15. 10:20
A hétvégén a veszprémi Március 15. utcai sportcsarnok biztosít otthont a futsal diákolimpiai országos döntőjének, amelybe megyénkből két csapat is sikerrel kvalifikálta magát.

A pénteki megnyitóünnepségen elhangzott, az V-VI. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőjébe 400 induló csapat közül megyékre lebontva a 12 legeredményesebb csapat jutott. Megyénket két iskola, a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és az ajkai Bánki Donát Intézményegység gárdája képviseli.

Balra az ajkai, jobbra a veszprémi diákokBalra az ajkai, jobbra a veszprémi diákok

A döntőnek az NB I-es Balaton Bútor FC Veszprém otthona, a Március 15. utcai sportcsarnok, valamint a DEVM Sportcsarnok biztosít helyszínt. Előbbiben rendezték a megnyitót is, amelyen Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a futsal fellegvárába érkeztek a fiatalok.

A politikus emlékezetett, Rajki Tamás ügyvezetővel immár több mint tíz éve álmodták meg, hogy Veszprémben alkossanak egy futsalcsapatot, amely a tavalyi évben fennállása legsikeresebb idényét zárta azzal, hogy elhódította a Magyar Kupát, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett. Ovádi reményét fejezte ki, hogy a döntősöknek plusz motivációt jelenthet olyan helyen játszani, ahol komoly hagyományai vannak a futsalnak, majd sérülésmentes meccseket kívánt a résztvevőknek.

Balogh Gábor és Ovádi PéterBalogh Gábor és Ovádi Péter

Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) rámutatott, a Magyar Diáksport Szövetséggel régre nyúló, jó kapcsolatot ápol a megyeszékhely, ennek bizonyítéka az újabb veszprémi rendezésű döntő. A városvezető emlékeztetett, az elmúlt évben két remek létesítmény lett átadva Veszprémben: a sportuszoda és a tornászgyakorló. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben az említett helyszíneken is rendeznek majd diákolimpiát.

Porga GyulaPorga Gyula

A Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Balogh Gábor megtiszteltetésnek nevezte, hogy Veszprém ad otthont a döntőnek. Elmondta, országos szinten a futsal diákolimpiai volt az egyik legnépszerűbb versenyük, ugyanis közel félezer csapat nevezett a selejtezőkre. Hozzátette, Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, a sportszövetség ennek alkalmából további programokkal segít majd öregbíteni a megyeszékhely hírnevét.

A megmérettetés csoportokra lebontva veszi kezdetét szombaton 9 órakor. A döntő fináléját vasárnap 14 órakor a Március 15. utcai sportcsarnokban rendezik. A csoportelsők egyenes ágon a középdöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztmérkőzéseket vívnak a középdöntőbe kerülésért. A megnyitót tovább színesítette a veszprémi Kid Rock n’ Roll zenés-táncos előadása, valamint a Balaton Bútor FCV futsalosai is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.