Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kónya Ádám 2018 után ismét indulhat a téli olimpián

2022. január 18. 11:04 // Forrás: MTI/vehir.hu
A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

Kihirdették a magyar sícsapatot: alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a téli olimpián – tájékozatott kedden reggel a Magyar Távirati Iroda.

Fürstner József, a Magyar Síszövetség elnöke az M4 Sporthíradóban elmondta: a remények szerint ők négyen bátor versenyzéssel fogják méltóképpen képviselni az országot és a magyar sísportot. Hozzátette: örömteli, hogy az országnak járó, számonként egy-egy kvótáért többen harcoltak jó eséllyel.

Kónya Ádám második olimpiájára készülhet - Fotó: MagyaRock FacebookKónya Ádám második olimpiájára készülhet - Fotó: MagyaRock Facebook

A Veszprémi Sí Egylet 29 esztendős sífutója, Kónya Ádám járt már korábban olimpián, 2018-ban Pjongcsangban.

A nemzetközi szövetség (FIS) ranglistája alapján a magyaroktól egy-egy férfi, illetve női alpesi síelő és sífutó szerzett indulási jogot.

Magyarország 14 kvótát szerzett a pekingi játékokra, várhatóan ez a létszám már nem nő.    

Jelen állás szerint öt sportágban – alpesisíben, hódeszkában, rövidpályás gyorskorcsolyában, műkorcsolyában és sífutásban – lesz magyar szereplő a kínai fővárosban. Legutóbb Phjongcshangban hat sportágban összesen 19 magyar jutott szóhoz.

A 14-es létszámot legutóbb az 1988-as, calgaryi olimpián nem érte el a magyar küldöttség, akkor mindössze öt magyar téli olimpikon volt.

A téli olimpiát február 4. és 20. között rendezik Pekingben.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között elismerés Két veszprémi 2023 legjobb magyar sportolói között A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf ötödször lett az év legjobbja nyíltvízi úszásban; a Veszprémi Sí Egylet kiválóságát, Kónya Ádámot tizedik alkalommal választották a legjobb sífutónak. 2023. december 13. 22:00 Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között sport Rasovszky és Kónya az év legjobbjai között A nyíltvízi úszóknál Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém), a sífutóknál pedig Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) lett 2022 legjobbja szövetségeik döntése szerint. 2022. december 13. 11:54 Véget ért a téli olimpia Peking 2022 Véget ért a téli olimpia Kialudt a február 4-én meggyújtott láng, ezzel vasárnap hivatalosan is befejeződött Pekingben a XXIV. téli olimpia, amely a magyarok számára több szempontból sporttörténelmi jelentőségű volt. 2022. február 20. 16:50 A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen Kónya Ádám A veszprémi Kónya Ádám viszi a magyar zászlót a záróünnepségen A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám viszi majd a magyar zászlót a pekingi téli játékok vasárnapi záróünnepségén. 2022. február 19. 10:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.