2022. május 24.
//
Eszter névnap

Négysávossá válik az út Nagyvázsony és Veszprém között

2022. január 23. 11:46
Napi.hu
A NIF az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé a 16 kilométeres útszakaszról szóló tanulmányterv és a környezeti hatásvizsgálat készítéséről szóló ajánlati felhívás eredményét.

„A 77-es számú főút Veszprém és Nagyvázsony közötti szakaszának 2x2 sávos főúttá alakításának tervezését a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. végezheti, nettó 411,6 millió forintért”- írja a napi.hu a NIF-re és az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A cikk azt is írja, „a Nagyvázsony és Monostorapáti közötti szakaszról tanulmánytervet kell készíteni, az út 11,5 tonna teherbírásúra történő fejlesztésére, továbbá Nagyvázsony, Pula, Kapolcs és Monostorapáti elkerülő szakaszaira. Ez mintegy 19 kilométer hosszú főút lesz.”

Az értesítőben az is szerepel, hogy a Nemesvámos és Monostorapáti közötti szakaszon párhuzamos kerékpárút-fejlesztés lehetőségeit is vizsgálják majd. Az, hogy pontosan mikor kezdődhetnek az útfejlesztések és mikorra fejeződhetnek be, nincs információnk.

vehir.hu

További cikkek

Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése
Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése
Már javában zajlik a 8-as és 82-es főutak összekötő szakaszának építése Veszprém keleti határában, amely 2022 év végére be is fejeződik. A Veszprém környéki útfejlesztési beruházások pedig kezdik kirajzolni azt a szisztematikus rendszert, amely teljesen átalakítja és számos ponton könnyebbé teszi majd a közlekedést a megyeszékhelyen belül és azt elkerülve is.
Négy fontos útszakaszt újítanak fel idén május végéig
Négy fontos útszakaszt újítanak fel idén május végéig
Négy fontos útszakasz újul meg május végéig Veszprémben, mindez állami forrásból a Modern Városok Programnak köszönhetően. Az ezt bejelentő sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte: a látványos beruházások mellett ugyanakkora figyelmet szeretnének fordítani a mikrokörnyezet fejlesztésére is, amelyek a mindennapi életet teszik komfortosabbá.
Helyzetjelentés a belterületi utakról
Helyzetjelentés a belterületi utakról
Folyamatosak a közműrekonstrukciós és útfelújítási munkák Veszprémben, cikkünkben mutatjuk, hogy hol tartanak ezek a munkálatok és, hogy hol kezdődnek el újak hamarosan.
Elkészült a 8-as főút Litér-Veszprém közti útszakasza
Elkészült a 8-as főút Litér-Veszprém közti útszakasza
Az autósok december 21. délutánjától használhatják a főút kétszer kétsávosra bővített útszakaszát.
Máris a helyére kerültek a Füredi úti csomópont első hídgerendái
Máris a helyére kerültek a Füredi úti csomópont első hídgerendái
Egy nappal a csomópont lezárása után már a helyére is emelték a Füredi úti csomópontban az első hídgerendákat. Az érintett szakasz várhatóan a jövő nyárig elkészül.