2022. október 5.
//
Aurél névnap

Négysávossá válik az út Nagyvázsony és Veszprém között

2022. január 23. 11:46
Napi.hu
A NIF az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé a 16 kilométeres útszakaszról szóló tanulmányterv és a környezeti hatásvizsgálat készítéséről szóló ajánlati felhívás eredményét.

„A 77-es számú főút Veszprém és Nagyvázsony közötti szakaszának 2x2 sávos főúttá alakításának tervezését a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. végezheti, nettó 411,6 millió forintért”- írja a napi.hu a NIF-re és az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A cikk azt is írja, „a Nagyvázsony és Monostorapáti közötti szakaszról tanulmánytervet kell készíteni, az út 11,5 tonna teherbírásúra történő fejlesztésére, továbbá Nagyvázsony, Pula, Kapolcs és Monostorapáti elkerülő szakaszaira. Ez mintegy 19 kilométer hosszú főút lesz.”

Az értesítőben az is szerepel, hogy a Nemesvámos és Monostorapáti közötti szakaszon párhuzamos kerékpárút-fejlesztés lehetőségeit is vizsgálják majd. Az, hogy pontosan mikor kezdődhetnek az útfejlesztések és mikorra fejeződhetnek be, nincs információnk.

vehir.hu

További cikkek

Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Újabb állomásához érkezett a Modern Városok Program útfejlesztési programja. A következő időszakban a harmadik, negyedik és ötödik ütemben számos út, útszakasz újulhat meg Veszprémben, tette közzé az önkormányzat.
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Jelenleg is több helyen zajlanak belterületi útfelújítások Veszprémben, a Festő utca viszont már teljes egészében elkészült, ahol ráadásul megoldották a vízelvezetést, új járdát és parkolóhelyeket is kialakítottak. A beruházás részleteiről Halmay Gábor és Bázsa Botond önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, ahol elhangzott, mely szakaszokon várható még munka a közeljövőben.
Remixelik az utat Berhidánál
Remixelik az utat Berhidánál
Különleges technológiával újul meg a Pétfürdő és Lepsény közötti út egy három kilométeres szakasza – közölte a Magyar Közút.
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
A Csererdőben is végéhez közeledik a Modern Városok Programban zajló útfejlesztés első üteme.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.