Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négysávossá válik az út Nagyvázsony és Veszprém között

2022. január 23. 11:46 // Forrás: Napi.hu
A NIF az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé a 16 kilométeres útszakaszról szóló tanulmányterv és a környezeti hatásvizsgálat készítéséről szóló ajánlati felhívás eredményét.

„A 77-es számú főút Veszprém és Nagyvázsony közötti szakaszának 2x2 sávos főúttá alakításának tervezését a TURA-Terv Mérnökiroda Kft., a Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. végezheti, nettó 411,6 millió forintért”- írja a napi.hu a NIF-re és az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

A cikk azt is írja, „a Nagyvázsony és Monostorapáti közötti szakaszról tanulmánytervet kell készíteni, az út 11,5 tonna teherbírásúra történő fejlesztésére, továbbá Nagyvázsony, Pula, Kapolcs és Monostorapáti elkerülő szakaszaira. Ez mintegy 19 kilométer hosszú főút lesz.”

Az értesítőben az is szerepel, hogy a Nemesvámos és Monostorapáti közötti szakaszon párhuzamos kerékpárút-fejlesztés lehetőségeit is vizsgálják majd. Az, hogy pontosan mikor kezdődhetnek az útfejlesztések és mikorra fejeződhetnek be, nincs információnk.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Átadták a kétszer két sávos 83-as utat Győr és Pápa között Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében átadták szombaton az új, kétszer két sávon megépült, 36 kilométer hosszú 83-as utat Győr és Pápa között. 2023. október 14. 12:51 Új utakon a Dózsavárosban Dózsaváros Új utakon a Dózsavárosban Ismét ülésezett a Dózsavárosi tanács, ahol több megvalósult, befejezett és tervezett útfejlesztés is téma volt. A Martinovics tér befejeződött, felkészül a Veszprémvölgyi utca. 2023. október 7. 12:24 Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért útfejlesztés Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre. 2023. március 27. 13:32 Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint. 2023. január 12. 21:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.