Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Látványos fejlődés jellemzi a veszprémi tájfutó-egyesületet

2022. január 24. 14:26 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
Az edzői stáb – Németh Zsoltné Bors Melinda, Koós Hutás László, Molnár Zoltán – tudatos munkájának, a fiatalok elkötelezettségének és a szülők befektetett energiájának, látványos bővülés és fejlődés jellemzi a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) tájfutó szakosztályát.

Ami a 2021-es év nemzetközi szereplését illeti, már önmagában figyelemreméltó, hogy az augusztusban Litvániában megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságra tizenhat fővel kiutazó magyar válogatott hat versenyzője – Máramarosi Rita, Lantai Lili, Ódor Laura, Bálint Ádám, Bálint Gergő, Barát Miklós – is a VHS tagja. A csapat szép teljesítményére a lányok tették fel a koronát, váltóban a Máramarosi Rita, Lantai Lili (VHS), Mikes Janka (MOM) összeállítás bronzérmes, egyéni sprint számban pedig Máramarosi Rita Európa-bajnok lett.

Mérő Dominika két válogatottba is bekerült, mind a törökországi junior világbajnokságon, mind a csehországi felnőtt vb-n erősítette a magyar csapatot. Azonban nemcsak a fiatalok remekeltek, edzőjük is kitett magáért, a magyar rendezésű szenior vb-n Molnár Zoltán rövidtávon és hosszútávon is második helyet szerzett.

A hazai országos bajnokságokon huszonnégy arany-, tizenhat ezüst- és tizenhét bronzérmet hozott el a VHS, a junior lányok pedig nem találtak legyőzőre egyik csapatbajnokságon sem. 

Fotó: VHSFotó: VHS

Az országos diákolimpián Gaschler Janka nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aki mindkét egyéni számot megnyerte, és hasonló sikerrel versenyzett Varsányi Ádám, aki egy-egy arany- és ezüstmedál birtokosaként térhetett haza.

A nagyobbak közül Mérő Dominika zárt nagyszerű évet: a középtávú ob-n második, a sprint ob-n harmadik helyezett, a hosszútávú, az éjszakai és az egyetemi-főiskolai országos bajnokságot pedig megnyerte.

A rengeteg munka meghozta gyümölcsét, a pontversenyben a Veszprémi Honvéd SE zsinórban másodszor lett a legjobb vidéki tájfutóegyesület.

2020-ban Veszprém Város Sportjáért díjat vehetett át Molnár Zoltán kiváló sportvezetői és edzői tevékenysége elismeréséül. Ugyanebben az esztendőben polgármesteri különdíjat kapott kiemelkedő eredményeiért Mérő Dominika és Bálint Gergő.

A 2021-es év szeniorkorú sportolója díjat Molnár Zoltán, utánpótláskorú sportolója díjat Máramarosi Rita vehetett át. Utánpótlás kategóriában polgármesteri elismerés járt Mérő Dominikának és Lantai Lilinek.   

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2021-ben az év ifjúsági tájfutójának Máramarosi Ritát választotta.

Tájékozódási futásért kitűző, ezüst fokozat illette meg Molnár Zoltánt a 2021. évi rövidtávú országos bajnokság és országos rövidtávú váltóbajnokság magas színvonalú lebonyolításáért és médiamegjelenésében végzett munkájáért.

Az esemény- és eredménydús 2021-es évet követően sem dőlnek hátra kényelmesen a veszprémi tájfutók. Jelenleg még az alapozási időszak folyik, de kora tavasszal kezdődik a szezon, egyben a válogatók az idei világversenyekre. Remélhetőleg most is szép számban jutnak be az ifi, junior és felnőtt keretbe, hogy Magyarország mellett a VHS-t és Veszprémet is képviseljék a Krakkóban rendezendő CEYOC, a salgótarjáni ifjúsági Eb, a portugáliai junior vb, illetve a dániai felnőtt sprint vb és a svájci egyetemi vb viadalain.

A nemzetközi versenyek mellett nagy erőbedobással készülnek a fiatalok az országos bajnokságokra is, hogy minél több érmet szerezve idén is elöl végezzenek a bajnoki pontversenyben.

Az élvonalbeli versenyzés mellett az egyesület célja a tájékozódási futás népszerűsítése. A szellemi és fizikai kihívásokat rejtő, természetben, jó levegőn űzött sportágat évente több rendezvényen mutatják be az érdeklődőknek, és szívesen fogadják hét-nyolcéves kortól a gyerekek jelentkezését a VHS csapatába.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.