Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi versenybíró az Eb-döntőn

2022. január 29. 17:00 // Forrás: MKSZ
A legrangosabb küldést kapta a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság végjátékában Soós Balázs.

A Magyar Kézilabda-szövetség nemzetközi igazgatója január 30-án, vasárnap az új budapesti kézilabda arénában 18 órától sorra kerülő Spanyolország–Svédország Európa-bajnoki döntő egyik delegátusa, azaz versenybírója lesz.

Soós Balázs már a korábbi években, a többi között a 2021. januári férfi világbajnokságon és a nyári olimpián is számos mérkőzésen működött közre versenybíróként, dolgozott a Franciaország–Egyiptom elődöntőn és a Spanyolország–Egyiptom bronzmérkőzésen is Tokióban, a mostani Európa-bajnoki döntő pedig újabb elismerés számára

– nyilatkozta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára a szövetség honlapján.

A veszprémi Soós Balázs ott lesz az Eb-döntőn - Fotó: MKSZ (archív)A veszprémi Soós Balázs ott lesz az Eb-döntőn - Fotó: MKSZ (archív)

Soós Balázs Andorka Sándor nyomdokaiba lép a mostani küldéssel, hiszen másodszor lesz magyar versenybíró férfi Eb-döntőn, a 2021-ben elhunyt legendás sportdiplomata közreműködött a 2006-os Franciaország–Spanyolország találkozó svájci fináléjában, valamint a 2004-es és 2006-os női kontinensviadal utolsó mérkőzésein.

Az Európa-bajnoki döntő játékvezetői a német Robert Schulze és Tobias Tönnies lesznek. Érdekesség, hogy a kettős vezette 2013-ban a magyarországi férfi ifjúsági világbajnokság Dánia–Horvátország (32-26) fináléját is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.