Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Navracsics Tibor: pártpolitikán felül fogom képviselni a térséget

2022. február 1. 15:59 // Forrás: Hírhíd
Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP) támogatására buzdítja az ajkai, tapolcai, sümegi, valamint a környék kis településein élőket a leköszönő országgyűlési képviselő, valamint a térség több polgármestere is. Veszprém megye 3. sz. választókerületének kormánypárti jelöltje azt ígérte, a térség fejlesztését pártpolitikán felül fogja képviselni.

Mint ismert, a Fidesz-KDNP pártszövetség a múlt héten jelentette be azt a 106 képviselő-jelöltből álló névsort, akik megmérettetik magukat az április 3-ára kiírt országgyűlési választáson. Veszprém megye 3. sz. választókerületében rögtön egy új, ám egyáltalán nem ismeretlen politikust nevezett meg a kormánypárt jelöltjeként. Navracsics Tibor gyermekként Tapolcán élt, de aktív politikusi pályafutása alatt is számos fejlesztés és beruházás kapcsolódik hozzá a Sümeg, Ajka, Tapolca városok által körülhatárolt régióban.

Sőt, tavaly nyár óta már ismét formálisan is jelen van a helyi politikában, ugyanis ekkor vette át a Fidesz helyi szervezetének elnöki székét, most pedig hivatalossá vált, hogy Fenyvesi Zoltán után – aki 2018 óta a térség fideszes országgyűlési képviselője – ő méretteti meg magát a választáson.

Navracsics Tibor hétfő délelőtt Ajkán tartott sajtótájékoztatóján vázolta fel azokat a legfontosabb pontokat, amelyeket képviselni fog megválasztása esetén, amelyről a hírhíd.hu tudósított.. Az új jelölt bemutatkozása előtt azonban még Fenyvesi Zoltán foglalta össze az elmúlt négy év eredményeit, amelyek fenntartásához, illetve további fejlesztéséhez szerinte egy dinamikus, aktív képviselőre lesz majd szükség. A leköszönő képviselő szerint Navracsics Tiborban mind a tapasztalat, mind pedig az elköteleződés megvan ahhoz, hogy további sikereket érjen el a térség összes települése, beleértve a városokat és a kisebb falvakat is.

Újságírói kérdésre, miszerint az elért eredmények ellenére miért indítja a Fidesz-KDNP Fenyvesi helyett Navracsics Tibort úgy válaszolt a képviselő, köztudott, hogy Veszprém megye 3. sz. választókörzetében mindig kiélezett a harc és sok esetben néhány szavazat dönt a végső győztes személyéről. Mivel ő négy éve a szavazatok 47%-ával tudott győzni, úgy ítélték meg közösen, hogy ugyanez az eredmény nem lenne elegendő idén, Navracsics Tibor viszont képes lehet a szavazatmaximalizálásra.

A korábbi miniszter, majd uniós biztos bemutatkozásában kiemelte, számára a térség fejlesztése túlemelkedik a pártpolitikai szinten, hajlandó bárkivel együttműködni annak érdekében, hogy az itteni városok és falvak tovább fejlődhessenek és előre menjenek.

Az a cél, hogy minden itt élő ember évről évre tapasztalja meg a fejlődést, azokkal a polgármesterekkel, civil szervezetekkel és mindenkivel, aki partner ebben a munkában, bármikor szívesen együtt dolgozom országgyűlési képviselőként – fogalmazott Navracsics Tibor.

A sajtótájékoztatón felszólalt két választókörzeti kistelepülés polgármestere is, Tóth Csaba, Lesenceistvándról és Fábry Szabolcs Nagyvázsonyból. Előbbi elmondta, a Magyar Falu Programnak és több kormányzati támogatásnak köszönhetően olyan lehetőségek nyíltak meg előttük a fejlődésre, amelyek korábban nem voltak elérhetők számukra. Kiemelte, hogy érezhetően megváltozott a polgármesterek közti hangulat is, az utóbbi években a jó hangulatú, közös célokat előtérbe helyező egyeztetések váltak a megszokottá. Szerinte olyan képviselőre van szükségük, aki nem a pártpolitikát, hanem a térség fejlesztését helyezi mindenek elé.

Fábry Szabolcs az országgyűlési képviselők személye kapcsán elmondta, településvezetői tapasztalatai során – amely már 2006 óta tart – sokszor látta, hogy némely politikus ugyan névlegesen képviseli őket, de egyáltalán nincs jelen a falvak életében, nem ismeri az emberek problémáit, azt, hogy hol kell valóban segíteni. Ezekkel ellentétben Fenyvesi Zoltánt és Navracsics Tibort is úgy ismerte meg, akik személyesen is jelen vannak a térségben, itt élnek és ismerik azokat a megoldásokat, amelyekkel egyről a kettőre léphetnek a falvak is. Hozzátette, könnyű összehasonlítani a 2010 előtti Gyurcsány-korszakkal a mostani állapotokat. Amíg akkoriban az önkormányzatok jobb esetben egy helyben álltak, rosszabb esetben eladósodtak és a fennmaradásukért küzdöttek, addig 2010 után a Fidesz-KDNP kormányzása alatt már nem csak stabilizálták működésüket, hanem különböző beruházásoknak köszönhetően meg tudták valósítani régóta tervezett fejlesztéseiket is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.