Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Georg Spöttle a migránsválság 7 évéről, az európai migrációkezelés 7 éves eredménytelenségéről

2022. február 6. 1:33
Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő tartott előadást Veszprémben, amelyen érintette az ismét fokozódó migránsválságot és a háttérben meghúzódó folyamatokat, valamint első kézből adott betekintést az ezer sebből vérző németországi társadalom mindennapjaiba.

Georg Spöttle különös alakja a hazai politikai elemzőknek, ugyanis német származásából adódóan a magyaron kívül egy másik szemüvegen keresztül is képes látni a politikai folyamatokat, ehhez pedig csak plusz adalék az élettörténetéből, hogy a német hadsereg nyugalmazott őrnagyaként testközelből tapasztalta mindazokat a biztonságpolitikailag számottevő eseményeket, amelyek ma is befolyásolják egész Európát.

Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve érkezett kedden Veszprémbe, azon belül is az Agóra kulturális központba, ahol az érdeklődők elsősorban Európa biztonságpolitikai helyzetéről hallgathatták meg gondolatait, de érintette a magyar belpolitika eseményeit is.

Georg Spöttlét Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője kérdezte, indító témaként az immáron 7 éve tartó európai migránsválságot felhozva.

Ugyanis az első közel-keleti migráncsoportok 7 éve jelentek meg a magyar határon. Azóta ugyan a megépített határvédelmi kerítés már meggátolja azt, hogy naponta több tízezren jussanak be ellenőrzés nélkül Európába, Georg Spöttle szerint viszont a brüsszeli felfogás mit sem változott, továbbra is az a mantra hallatszik Európa nyugati feléről, amiben a migránsokat, mint szakképzett, felsőfokú tanulmányokkal rendelkező munkaerőt állítják be. Holott a valóság Spöttle elmondása szerint az, hogy ezek az emberek nem, hogy angolul, németül, vagy franciául nem beszélnek, de többségük még a saját anyanyelvükön is analfabéták. Azért is érthetetlen Európa ezen hozzáállása a mai napig, mivel a koronavírus miatt kontinensszerte milliónyian vesztették el a munkájukat, az ő szaktudásuk helyett pedig az erre egyértelműen alkalmatlan migránsokban látják a gazdaság fellendítését.

Georg Spöttle, mint a német politikában jártas szakember mindezt konkrét számadatokkal is alátámasztotta. Ezek alapján a menekülthullám kezdete óta Németország 150 milliárd eurót invesztált a migránsokba, a kezdeti kalkulációik szerint ez a befektetett pénz 8 év után elkezdett volna megtérülni azáltal, hogy olcsó munkaerőként immáron a gazdaságban jelen lévő migránsok fellendítik a termelést. 7 év telt el, de a mai napig egy cent nem térült meg.

Ezzel szemben az embercsempészet bizniszét sikerült fellendíteni, tette hozzá Spöttle. Azok a bűnszervezetek, akik korábban drogcsempészettel foglalkoztak, mára az embercsempészetből szerzik illegális bevételük nagy részét, mivel sok esetben 5-6000 eurót is elkérnek, hogy áthozzák a migránsokat a határon. A tarifa azért is emelkedett meg ennyire, mert a magyar határzár hatékonysága miatt már nem lehet egyszerűen bejutni az országba, de ha sikerül is ez az akció, a magyar rendőrségnek hála az országhatáron belül sem biztosított, hogy átjutnak Magyarországon a migránsok. Nem egy híradásban szerepelt az, hogy Győr mellett, vagy a nyugati határhoz közeli útszakaszon lebukott néhány embercsempész, aki összezsúfolva a furgonokban szállította a migránsokat.

Georg Spöttle kitért arra is, hogy a migránsok útvonalai évszakonként változnak. Télen Afrika irányából kockázatos átkelni a tengeren, így akkor ismét a Magyarországot is érintő balkáni útvonal kerül előtrébe, a magyar határon pedig még nagyobb jelentősége lesz ilyenkor a folyamatosan járőröző rendőrök és katonák jelenlétének, akik már drónokkal is figyelik a határsértőket.

Az elemző szerint semmi jel nem utal arra, hogy megváltozna ez a helyzet, Brüsszel bukott migránspolitikáját továbbra is fenntartja, a többek közt Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek – mint például az Open Society Foundation, azaz Nylít Társadalom Alapítvány – évente milliárdokat költ, hogy fenntartsák ezeket a migráns-útvonalakat.

Ami pedig azokat a országokat illeti, ahol kísérletet tettek a migránsok társadalomba való integrálására, német példát és statisztikákat hozott a sikertelenség bizonyítására. 2020-ban 370.000 bűncselekmény elkövetése köthető migránsokhoz, ezek között pedig nem kevesebb, mint 1800 szexuális erőszak is szerepel, némely esetben kiskorúak ellen elkövetve azokat.

Georg Spöttle előadásában érintette a magyar belpolitikai helyzetet is a közelgő választással összefüggésben. Itt kiemelte, hogy a baloldal hozzáállása a hatalomhoz tökéletesen látszik a Karácsony Gergely által irányított fővárosban: káosz, züllés és korrupciós ügyek. Az pedig csak hab a tortán, hogy ellenzéki politikusok olyan kifejezéseket használnak vélt választási győzelmük utáni időszakot jellemezve, mint a „hivatalok fidesztelenítése”, vagy „a felcsúti perben a vállalkozók bebörtönzése”. Mindezek nem az általuk oly sokszor hangoztatott demokrácia alapelvei, sokkal inkább a kommunizmus legsötétebb korszakát idéző mentalitás, mondta Georg Spöttle.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.