Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
27°C

Veszprémben is megkezdődött az aláírásgyűjtés

2022. február 12. 10:20
Szombaton vehették át a leendő képviselőjelöltek az ajánlóíveket, így a hétvégén megkezdődött az aláírásgyűjtés Veszprémben.

A Veszprém központú egyéni választókerület jelenlegi képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) közösségi oldalán videoüzenetben jelezte, hogy megkezdte az ajánlások gyűjtését. Rövid videójában összefogást és bizalmat kért reménybeli válaszóitól.

Ovádi kihívói közül a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló Csonka Balázs, az ellenzéki pártok jelöltje közösségi oldalán jelezte: 9 órakor a város több pontján elkezdték az aláírásgyűjtést. 

"Ma délelőtt átvettem az aláírásgyűjtő íveket. Főleg személyesen gyűjtjük az aláírásokat, de a jövő héten kint leszünk a város több pontján is" – közölte lapunkkal Kovács Rajmund, a Reformerek jelöltje.

Kovacsics Zsolt (Mi Hazánk) egy általános üzenetet osztott meg Facebook-oldalán, amelyben jelezte, hogy pártja országszerte az ajánlások gyűjtését.

 

MIK EZEK AZ AJÁNLÓÍVEK?

A képviselőjelöltek legkorábban szombaton vehetik át az ajánlóíveket a választókerületi választási irodáktól és csak ezeken az íveken gyűjthetik a választópolgárok ajánlásait. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat. A választópolgárok gyakorlatilag "képviselőjelölt-jelölteket" ajánlhatnak, hiszen csak akkor lesz valakiből hivatalos jelölt, ha sikerül összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba is veszi. Az ajánlás érvényességének elengedhetetlen feltétele a saját kezű aláírás, azonban a többi adatot az ajánló választópolgár jelenlétében más is rávezetheti az ajánlóívre. Az ajánlások érvényességét a választókerületi választási iroda ellenőrzi. 

A jelölteknek, jelölőszervezeteknek a gyűjtés befejezésekor az összes átvett ívet (azt is, amelyen egy ajánlást sem tettek) vissza kell juttatniuk a választási irodába. Az összes olyan ajánlóívet, amely nem üres, február 25-én 16 óráig kell visszaszolgáltatni, azokat pedig, amelyek nem tartalmaznak ajánlást, legkésőbb február 26-án 16 óráig. Aki ezeket a határidőket elmulasztja, ívenként ezer forint bírságot kell fizetnie. (mti)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.