Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C

Duális együttműködést írt alá a Schaeffler Savaria Kft. és a Pannon Egyetem

2022. február 13. 10:23
A duális együttműködési megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá a két fél péntek délelőtt a Pannon Egyetem konferencia-termében.

Több egyetemmel is folyik duális képzés a Schaeffler vállalatnál, melynek keretein belül a Pannon Egyetemről eddig a pénzügy-számvitel, 2022-től pedig már mechatronikai mérnök, villamosmérnök szakokról is várják a hallgatókat.

Az együttműködési megállapodás mibenlétéről és a megkötés pozitív következményeiről elsőként Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszélt. Mint elmondta, a duális hallgatói létszámot tekintve dobogós helyen szerepelnek az egyetemek között, ami egy közepes méretű intézménytől jelentős teljesítmény. A duális képzésben meglátták azt a lehetőséget, amelyen keresztül a képzéseket a valóvilághoz illesztik.

Az egyetem duális képzése nagy kihívás nem csupán a cégnek, de a hallgatók és az intézmény számára is, hiszen a képzési forma fenntartása és működtetése nagyobb erőfeszítést igényel.

Gelencsér András úgy véli, mégis megéri a nagyobb energiabefektetés, hiszen a cégek lehetőséget kapnak, hogy közvetlenül részt vegyenek az oktatás folyamatában, ezáltal is befolyásolhatják, hogy a hallgatók milyen készségekre, kompetenciákra tegyenek szert.

A hallgatók már tanulmányaik alatt belekóstolhatnak a vállalati kultúrába, megismerhetik azokat a folyamatokat, amelyeknek a későbbiekben munkavállalóként részesei lesznek. Ugyanakkor az egyetem érdekeinek megfelelően a hatékonyságot növeli a képzési forma, hiszen a hallgatók ily módon még felkészültebbek lesznek.

Varró Balázs, a Schaeffler magyarországi vállalatának kommunikációs vezetője a Kft. múltjáról beszélt: A Schaeffler Savaria Kft. I. üzemében 1997-ben indult meg a termelés. A magas gyártási minőségnek és a fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat a Schaeffler-csoport egyik legnagyobb gyárává fejlődött, és a világon minden tizedik új autóban a Szombathelyen gyártott kuplung vagy lendkerék működik.

Varró Balázs a kooperáció sok pozitívuma közül kiemelte a közösségben történő tanulás előnyét, a hallgatók huszonéves koruk elejére tudni fogják, milyen egy globális cégnél dolgozni. Aki jól teljesít, komoly állásajánlattal veheti majd át a diplomát, biztosítva ezzel jövőjét.

A Pannon Egyetem kancellárja, Csillag Zsolt elmondta, az intézmény stratégiájának fontos eleme, hogy hosszútávú oktatási és kutatás-fejlesztési partnerséget alakítson a mértékadónak, meghatározónak számító ipari szereplőkkel.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.