Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Ovádi és Csonka is összegyűjtötte már a szükséges ajánlásokat

2022. február 12. 13:37
A jelöltek közösségi felületeiken tudatták, hogy megszerezték az induláshoz szükséges 500 ajánlást.

Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP jelöltje jelezte: "Összegyűlt a jelöltséghez szükséges 500 db aláírás. Köszönöm! Természetesen a munka nem áll meg, tovább gyűjtjük az ajánlásokat!"

Csonka Balázs, a Demokratikus Koalíció politikusa is közzé tette Facebook-oldalán a hírt: "máris összegyűlt több mint 500 ajánlás, amely elegendő az indulásomhoz!

 

MIK EZEK AZ AJÁNLÓÍVEK?

A képviselőjelöltek legkorábban szombaton vehetik át az ajánlóíveket a választókerületi választási irodáktól és csak ezeken az íveken gyűjthetik a választópolgárok ajánlásait. Egy választópolgár több jelöltet is támogathat. A választópolgárok gyakorlatilag "képviselőjelölt-jelölteket" ajánlhatnak, hiszen csak akkor lesz valakiből hivatalos jelölt, ha sikerül összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba is veszi. Az ajánlás érvényességének elengedhetetlen feltétele a saját kezű aláírás, azonban a többi adatot az ajánló választópolgár jelenlétében más is rávezetheti az ajánlóívre. Az ajánlások érvényességét a választókerületi választási iroda ellenőrzi. 

A jelölteknek, jelölőszervezeteknek a gyűjtés befejezésekor az összes átvett ívet (azt is, amelyen egy ajánlást sem tettek) vissza kell juttatniuk a választási irodába. Az összes olyan ajánlóívet, amely nem üres, február 25-én 16 óráig kell visszaszolgáltatni, azokat pedig, amelyek nem tartalmaznak ajánlást, legkésőbb február 26-án 16 óráig. Aki ezeket a határidőket elmulasztja, ívenként ezer forint bírságot kell fizetnie. (mti)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.