Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése valósult meg február közepén

2022. február 15. 12:13
Február közepéig a családok, megkapták az adóvisszatérítését, ezzel megvalósult az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése Magyarországon. Ez a 600 milliárdos támogatás összesen csaknem 2 millió szülőt érint.

Tavaly jelentette be a Kormány, hogy az ország gazdasági teljesítménye alapján reális lehet, hogy 2022 év elején a gyermeket nevelő szülők visszakapják a 2021-ben befizetett SZJA teljes összegét. Idén február 15-re a realitásból valóság lett, családonként akár több százezer forintot is visszautalt az állam egy összegben.

Veszprémben és szűkebb térségében ez 13 697 szülőt érintett, ők összesen 6,5 milliárd forintot kaptak vissza befizetett adójukból.

Az ehhez vezető út azonban nem volt magától értetődő, mondta el Ovádi Péter (Fidesz-KDNP), országgyűlési képviselő a Vehírnek, az is kellett hozzá, hogy a világjárvány legnehezebb hónapjaiban arra törekedtek, hogy a gazdasági visszaesés ellenére is megóvják a munkahelyeket, a nagyobb foglalkoztató cégeket pedig a beruházások támogatásával segítsék. Veszprémben és a térségben több ilyen sikertörténetről is lehetett hallani, többek közt a Nass Magnetnél, a Beurernél, vagy éppen Nemesvámoson, ahol a kivonuló MTD helyét azonnal átvette a Knapp, ezzel is garantálva a biztos munkahelyet a térségben élőknek.

„A legjobb védekezés a támadás” - jellemezte ezzel a sporthasonlattal Ovádi Péter a kormány támogató gazdaságpolitikáját, aminek köszönhetően létrejöhetett az elmúlt 30 év legnagyobb családtámogatási intézkedése.

A magyar családtámogatási rendszer egyébként egész Európában egyedülálló és nem csak a mostani SZJA-visszatérítés függvényében. Korábban már sikerrel elindított nagyszülői GYED, a négygyermekes családanyák SZJA-mentessége, a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye, a babaváró támogatás, a CSOK, a falusi CSOK, vagy éppen az otthonfelújítási támogatás mind azt a célt szolgálja, hogy a magyar családok élete könnyebb legyen.

vehir.hu
további cikkek
Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona.  2024. szeptember 6. 21:12 Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Európai Unió Navracsics Tibor: a kohéziós politika meghatározó maradhat Reményeink szerint a decemberi EU-csúcson rögzítik, hogy a kohéziós politika a jövőben is meghatározó lesz az unió versenyképessége és a demográfiai helyzet javításában - mondta Navracsics Tibor a kohéziós politikáért felelős miniszterek pénteki budapesti informális találkozója után. 2024. szeptember 6. 14:52 Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei volt az északi félteke legmelegebb nyara az EU klímafigyelő szolgálata szerint Az idei nyár volt a legmelegebb az északi féltekén a feljegyzések kezdete óta - jelentette be pénteken az Európai Unió Copernicus klímafigyelő szolgálata, hozzátéve: nagy a valószínűsége, hogy az idei év pedig a valaha mért legmelegebb év lesz. 2024. szeptember 6. 9:38 Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Millenniumi emlékmű Lezajlott a rendkívüli közgyűlési vitája a millenniumi emlékműről Több mint egyórás vita zajlott csütörtök reggel a veszprémi városházán, ahol rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalták újra Lugossy Mária Munkácsy-díjas szobrászművész millenniumi szobrának elhelyezését. A szavazáson végül nem született váratlan eredmény, a vitában viszont több helyi közéleti és kulturális szereplő is felszólalt. 2024. szeptember 5. 15:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.