Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Videóban üzent az érsek a várfelújításról

2022. február 22. 10:04
Videoüzenetet tett közzé dr. Udvardy György katolikus érsek a várban zajló munkálatokkal kapcsolatban.

Az érsek elmondta: az, hogy Veszprém lesz jövőre Európa Kulturális Fővárosa, az közös öröm, de egyben közös feladat is. Számos létesítmény újul meg a városban és a régióban. Ehhez hasonlóan a várban lévő érsekségi ingatlanok is – a kormányzat támogatásával – teljes körűen megújulnak.

Hozzátette: ez a feladat egy nagy lehetőség, ami révén az itt élő emberek kulturális, hitéleti, szabadidős elgondolását lehet egyszerre, nagy intenzitással megújítani. Szeretnének új tereket átadni a lakosság szolgálatának, olyan helyszíneket is, amelyek létezéséről talán nem is sokan tudtak eddig. 

A munkálatokkal kapcsolatban az érsek kifejtette: mintegy kétéves folyamat előzte meg a kivitelezést, az érsekség egyeztetett hatóságokkal, az önkormányzattal, az EKF-program irányítóival.  Megjegyezte: a felújítás természetesen számos kellemetlenséggel jár, a későbbiekben azonban kényelmesebb és szebb környezet vár minket a város fölött.

A vár felújításának részleteiről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó cikk
Teljes egészében megújul Szent István öröksége - elkezdődött a veszprémi vár-projekt
Elkezdődött a veszprémi vár eddig soha nem látott léptékű felújítása, amelyben gyakorlatilag az összes műemlék épület, valamint közösségi és kiállítóterek is érintettek. Magyarország kormánya közel 40 milliárd forinttal támogatja a gigaberuházást, amely egyszerre városfejlesztési, turisztikai, munkahelyteremtési és hitéleti jelentőségű.
vehir.hu
további cikkek
A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. ma 15:14 Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. ma 11:31 Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét ma 10:33 Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán. ma 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.