Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Nyugdíjasok ismerkedtek az EKF-program lehetőségeivel

2022. február 23. 16:53
A Szenior Tanácsadók Társasága és a BM Rendőrségi Nyugdíjas Klub az EKF által üzemeltetett Jutasi Köztérben tartotta taggyűlését.

A két nyugdíjas klub csütörtök délelőtt gyűlt össze, ám ezúttal nem az Agórában, hanem az EKF program által nemrég nyitott Jutasi Köztérben. Ez a köztér már a második a városban, melyet szintén azért nyitottak, hogy a környékbeli lakók, és tulajdonképpen bárki könnyebben csatlakozzon az EKF programjaihoz, és megvalósítsa saját ötleteit.

A Szenior Tanácsadók Társasága és a BM Rendőrségi Nyugdíjas Klub egy közösségépítő délelőtt keretében ismerkedhetett meg többek közt az EKF szellemiségével, és azzal a Generációs Híd projekttel, amely a generációk közti kapcsolatépítést szolgálja. Mint Bonyhádi Szilvia közösségi bevonás és kapacitásfejlesztésért felelős projektmenedzser elmondta, ezek során olyan programokat szerveznek, melyek az EKF szellemiségéhez illeszkednek és példamutató jelentőséggel bírnak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is meglátogatta az eseményt, mert kíváncsi volt arra, hogy az EKF program hogyan próbál kapcsolatot teremteni a nyugdíjas korosztállyal. Mint mondta, bár 2022 a felkészülés éve, de mindent meg szeretnének tenni azért, hogy az erős veszprémi közösségek még erősebbek legyenek. -Kutatások is bizonyítják, hogy Veszprémben jó élni, ám ne felejtsük el, hogy ezt az idősebb korosztálynak köszönhetjük, hisz ők voltak azok, akik olyan erős alapokat tettek le korábban, amire lehet építeni. A városban 40 nyugdíjas klub létezik, ezért fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk számukra a fejlődéshez-utalt a Jutasi Köztér funkciójára.

A köztér az EKF által támogatott programoknak ad helyszínt, így többek közt baba-mama foglalkozás, Lego építés, kézműves foglalkozások és cirkuszklub is a programok közt szerepel, de tartanak beszélgetéseket is, valamint nyelvi foglalkozást. Fontos, hogy a Jutasi Köztér nem fix időpontokban van nyitva, ezt az adott csoportok foglalkozásai befolyásolják. Ezekről a honlapon és a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) lehet  informálódni. A programok ingyenesek és mindenki számára nyitottak.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.