Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Varga-Damm Andrea és a Reformerek kiszálltak a küzdelemből

2022. február 24. 13:30
Varga-Damm Andrea veszprémi politikus, a frissen alapított Reformerek Párt elnöke bejelentette, hogy mégsem mérettetik meg magukat az áprilisi országgyűlési választáson. Ezzel együtt kiszállt a küzdelemből Kovács Rajmund, a Reformerek veszprémi jelöltje is.

Habár két hónappal ezelőtt, amikor bejelentette pártja indulását az országgyűlési választáson, még a kormányváltás elősegítéséről beszélt Varga-Damm Andrea egy veszprémi sajtótájékoztatón, most a visszalépésükről tájékoztatott az ex-jobbikos pártelnök.

Közösségi oldalán közzétett videójában a Reformerek egyik jelöltjével, Andrics Alizzal közösen magyarázzák el döntésük okát. Mint fogalmaztak, az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt látták, hogy a magyar társadalom rendkívüli módon kétpólusúvá vált, a két nagy politikai tömb pedig nem engedi, hogy más is beférjen közéjük. Varga-Damm Andrea szerint az emberek 60%-a elutasítja a politikát és nem érdeklődik a közélet iránt.

Ebből kifolyólag a Reformerek elnöksége azt a döntést hozta, hogy képviselőjelöltjeik visszalépnek és nem mérettetik meg magukat április 3-án, így Kovács Rajmund neve sem lesz ott a szavazólapon, aki Veszprém megye 1. sz. választókörzetében indult volna.

Varga-Damm Andrea és Kovács Rajmund egy korábbi sajtótájékoztatón, ahol még indulásukról számoltak beVarga-Damm Andrea és Kovács Rajmund egy korábbi sajtótájékoztatón, ahol még indulásukról számoltak be

A pártelnök kiemelte: nem akarják, hogy bárki úgy emlegesse a Reformereket, mint azt a pártot, amelyik indulásával rontotta volna egyik, vagy másik politikai oldal esélyeit. Szerinte a bal- és jobboldal tönkretették a társadalmat, aminek a következményét nekik kell viselniük.

Mindezek ellenére arra biztatta az embereket, hogy menjenek el szavazni és ha kell, osszák meg szavazatukat aszerint, hogy szerintük melyik képviselőjelölt tudná őket legjobban képviselni a parlamentben, valamint aszerint, hogy melyik párt áll legközelebb az ő világnézetükhöz. Ekkor alakulhat ki igazságos választás, tette hozzá Varga-Damm Andrea.

A Reformerek viszont nem fejezik be aktív politizálásukat ezzel a döntéssel. A pártelnök elmondta, ezek után a 2024-es európai parlamenti választásokra fognak készülni, európai témákkal fognak foglalkozni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.