Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Reformerek párt is indít jelöltet Veszprémben a jövő évi választáson

2021. december 22. 18:30
Négyre emelkedett a várható jelöltek száma, akik elindulnának a jövő évi országgyűlési választáson. Az ellenzéki Reformerek párt jelenlegi önkormányzati képviselőjét, Kovács Rajmundot küldi harcba, miniszterelnök-jelöltjük pedig Varga-Damm Andrea lesz. Minderről Veszprémben tartott sajtótájékoztatójukon számoltak be a politikusok.

A Reformerek párt megalapítását idén májusban jelentette be Varga-Damm Andrea, miután azt megelőzően viharos körülmények között távozott a Jobbikból. Abból a Jobbikból, amelynek színeiben listás helyről jutott be az Országgyűlésbe még 2018-ban, viszont Jakab Péter pártelnökkel való kibékíthetetlennek tűnő ellentéte miatt szakított egymással a képviselőnő és a párt.

Varga-Dammal együtt Kovács Rajmund, veszprémi önkormányzati képviselő is távozott az egykori szélsőjobboldali párt soraiból, viszont egy év után új formációban, immáron az általuk alapított Reformerek pártban jelentkeztek be még aktívabb politikai szerepvállalásra.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a 2022-es országgyűlési választáson önállóan mérettetik meg magukat, saját jelölteket állítanak és Varga-Damm Andrea személyében miniszterelnök-jelöltjük is lesz.

A szerda délutáni veszprémi sajtótájékoztatójukon Varga-Damm úgy fogalmazott, az elsődleges céljuk a kormányváltás elősegítése. Ugyanakkor hozzátette, hogy az ellenzéki összefogás pártjai által lebonyolított előválasztás sok körzetben nem hozta meg a kívánt eredményt, a választók annak ellenére is passzívak maradtak, hogy online is lehetett szavazni, valamint néhány körzetben, köztük Veszprémben is olyan jelölt nyert, akire egyébként az összpopulációt tekintve kevesen szavaztak. Szerinte a veszprémi összellenzéki jelöltnek többek közt a közéleti ismeretlensége miatt kevés esélye van a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben a jövő évi választáson.

(Mint ismert, Veszprémben dr. Csonka Balázs, a DK színeiben induló ismeretlen helyi ügyvéd nyert Mesterházy Attilával (MSZP) szemben. Varga-Damm Andrea a sajtótájékoztatón megvédte Mesterházyt, akivel régóta együtt dolgozik a NATO parlamenti közgyűlésében. Véleménye szerint egy lejáratókampány eredménye, hogy alul maradt az előválasztáson a DK-s jelölttel szemben az MSZP politikusa.)

A Reformerek összesen 82 olyan választókörzetet tartanak számon, ahol lehetséges, hogy jelöltet indítanak, mert elégedetlenek az előválasztás eredményével, ezek közül Veszprémben már eldőlt, hogy Kovács Rajmund megméretteti magát.

A jelenlegi önkormányzati képviselő három területet jelölt meg, amit kiemelten fontosnak tart: a bérlakásprogram fejlesztését, a munkahelyteremtést és a régió közlekedésének további fejlesztését. Ahogy fogalmazott, az a célja, hogy az itt lakó emberek a jövőben is úgy gondolják, érdemes itt élni. Ígérete szerint a részletes programját a későbbiekben fogja bemutatni.

Kérdésünkre Varga-Damm Andrea megerősítette, azzal, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjei mellett néhány körzetben ők is elindulnak, az összefogás hibáit szeretnék kijavítani, hiszen elmondása szerint ezek között a pártok között az utóbbi időszakban nagyobb a széthúzás, mint az összetartás, a választóknak sok esetben már nehéz követniük, hogy mely jelölt milyen színekben és milyen politikát képviselve kéri a bizalmukat. Ugyanakkor, ahol esélyesnek látják, hogy az összefogás jelöltje sikeres lehet a Fidesz-KDNP-vel szemben, nem indítanak jelöltet.

Ezzel szemben ők kizárólag hiteles, a nemzet érdekeit minden esetben szem előtt tartó jelöltekben gondolkodnak a saját színeikben. Amennyiben pedig az ellenzéknek esélye lesz a kormányváltásra jövőre, hajlandóak koalíciós tárgyalásokat folytatni az ellenzéki tömörüléssel – köztük a Jobbikkal is – utalt rá Varga-Damm Andrea.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására Reformerek Petíciót indítottak a reformerek Udvardy érsek leváltására A Reformerek Párt részéről Varga-Damm Andrea, a párt elnöke és Kovács Rajmund alelnök Veszprémben jelentették be, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy meggyőzzék a szentatyát a veszprémi érsek leváltásáról. 2022. augusztus 17. 13:48 Varga-Damm Andrea és a Reformerek kiszálltak a küzdelemből választás 2022 Varga-Damm Andrea és a Reformerek kiszálltak a küzdelemből Varga-Damm Andrea veszprémi politikus, a frissen alapított Reformerek Párt elnöke bejelentette, hogy mégsem mérettetik meg magukat az áprilisi országgyűlési választáson. Ezzel együtt kiszállt a küzdelemből Kovács Rajmund, a Reformerek veszprémi jelöltje is. 2022. február 24. 13:30 Varga-Damm Andrea új párt megalapítását jelentette be politika Varga-Damm Andrea új párt megalapítását jelentette be Új párt megalapítását jelentette be Varga-Damm Andrea, független országgyűlési képviselő, aki 2018-ban még Veszprémben a Jobbik színeiben indult az országgyűlési választáson. A képviselő azóta kilépett pártjából és most új felállásban, a Reformerek pártjával indulna a jövő évi választáson. 2021. május 22. 14:33 Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon. 2021. május 8. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.