2023. március 30.
//
Zalán névnap

Jogtörténész: a kommunizmus nem pusztult el, ma szivárványszínű pogányságnak álcázza magát

-Le kell lepleznünk, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak - mondta Kahler Frigyes jogtörténész a kommunizmus áldozatainak emléknapján péntek délelőtt Veszprémben.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján tartottak koszorúzást péntek délelőtt a Veszprémi Törvényszék udvarán.

A kommunista diktatúra időszakában a Várbörtönben raboskodó és az ott kivégzett politikai elítélteknek emléket állító táblánál elsőként a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezete nevében Pintér Kornél köszöntötte a megemlékezőket, majd dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke szólt a megemlékezőkhöz. Mint mondta, a fél évszázaddal korábbi események a magyar igazságszolgáltatás szégyenteljes, sötét korszakának tekinthető, és most, a 21. század bíróságának feladata, hogy szembe nézzen a múlttal, megadja a tiszteletet, és fejet hajtson az igazságtalanul elitéltek emléke előtt.

Dr. Kahler Frigyes jogtörténész, egyetemi docens emlékező beszédében azt részletezte, hogy a kommunista diktatúra miként alapozott gyűlöletre, osztályharcra, terrorra, és hogyan gyilkolt,- és nyomorított meg, fosztotta ki, valamint kötötte szellemi gúzsba az embereket. A terror mellett a hazugság és a megtévesztés volt a kommunizmus másik fegyvere -mondta.

Felidézte, az újabb kutatások szerint a Szovjetunióban 20 millió emberéletet követelt a kommunizmus, mely tulajdonképpen Nyikolaj Alekszandrovics Bergyajev filozófus szavaival élve egy türelmetlen vallásnak is tekinthető, hisz minden gondolatot, amely oppozíciót tartalmaz, megsemmisítendőnek tart. Magyarország is megtapasztalta ámokfutását, a világ pedig 1956 fénycsóvájában értesülhetett arról, miről is szól.

Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.

Kahler szerint kimondhatjuk, a kommunizmus egyenlő: 100 millió halott és mérhetetlen szenvedés. Gyakorlata megbukott, ám vírusa nem pusztult el, csak mutálódott: a napjainkban zajló küzdelem megmutatja az egykor volt bolsevikok és belőlük származó kultúrbolsevikok gyakorlatának valódi arcát, amely valójában a halál kultúrája, és a legtöbben globalizmusnak vagy neoliberalizmusnak nevezik.

-Meg kell ismerkednünk a barna pogányság, és a nácizmus után a szivárványpogányság fogalmával is, és tisztában kell lennünk vele, hogy milyen veszélyt rejt ránk és a hazánkra nézve. Céljaik ugyanazok, mint az internacionalista kommunizmusé voltak: a nemzetállamok felszámolása, a hit kiírtása, a család felszámolása és szétverése, a társadalom atomizálása és konzumidióta tömeggé való gyúrása- mondta. Úgy látja, mindez létünket fenyegeti és le kell ezt lepleznünk, és fel kell venni ellene a küzdelmet, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak.

Az eseményen Udvardy György veszprémi érsek mondott imát, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit, többek között Porga Gyula polgármester is.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.