Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jogtörténész: a kommunizmus nem pusztult el, ma szivárványszínű pogányságnak álcázza magát

2022. február 25. 15:13
-Le kell lepleznünk, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak - mondta Kahler Frigyes jogtörténész a kommunizmus áldozatainak emléknapján péntek délelőtt Veszprémben.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján tartottak koszorúzást péntek délelőtt a Veszprémi Törvényszék udvarán.

A kommunista diktatúra időszakában a Várbörtönben raboskodó és az ott kivégzett politikai elítélteknek emléket állító táblánál elsőként a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezete nevében Pintér Kornél köszöntötte a megemlékezőket, majd dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke szólt a megemlékezőkhöz. Mint mondta, a fél évszázaddal korábbi események a magyar igazságszolgáltatás szégyenteljes, sötét korszakának tekinthető, és most, a 21. század bíróságának feladata, hogy szembe nézzen a múlttal, megadja a tiszteletet, és fejet hajtson az igazságtalanul elitéltek emléke előtt.

Dr. Kahler Frigyes jogtörténész, egyetemi docens emlékező beszédében azt részletezte, hogy a kommunista diktatúra miként alapozott gyűlöletre, osztályharcra, terrorra, és hogyan gyilkolt,- és nyomorított meg, fosztotta ki, valamint kötötte szellemi gúzsba az embereket. A terror mellett a hazugság és a megtévesztés volt a kommunizmus másik fegyvere -mondta.

Felidézte, az újabb kutatások szerint a Szovjetunióban 20 millió emberéletet követelt a kommunizmus, mely tulajdonképpen Nyikolaj Alekszandrovics Bergyajev filozófus szavaival élve egy türelmetlen vallásnak is tekinthető, hisz minden gondolatot, amely oppozíciót tartalmaz, megsemmisítendőnek tart. Magyarország is megtapasztalta ámokfutását, a világ pedig 1956 fénycsóvájában értesülhetett arról, miről is szól.

Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.Káhler Frigyes 2022. február 25-én mondott emlékezőbeszédet a Veszprémi Törvényszék udvarán.

Kahler szerint kimondhatjuk, a kommunizmus egyenlő: 100 millió halott és mérhetetlen szenvedés. Gyakorlata megbukott, ám vírusa nem pusztult el, csak mutálódott: a napjainkban zajló küzdelem megmutatja az egykor volt bolsevikok és belőlük származó kultúrbolsevikok gyakorlatának valódi arcát, amely valójában a halál kultúrája, és a legtöbben globalizmusnak vagy neoliberalizmusnak nevezik.

-Meg kell ismerkednünk a barna pogányság, és a nácizmus után a szivárványpogányság fogalmával is, és tisztában kell lennünk vele, hogy milyen veszélyt rejt ránk és a hazánkra nézve. Céljaik ugyanazok, mint az internacionalista kommunizmusé voltak: a nemzetállamok felszámolása, a hit kiírtása, a család felszámolása és szétverése, a társadalom atomizálása és konzumidióta tömeggé való gyúrása- mondta. Úgy látja, mindez létünket fenyegeti és le kell ezt lepleznünk, és fel kell venni ellene a küzdelmet, hogy később ne kelljen újabb emléktáblákat állítani az áldozatoknak.

Az eseményen Udvardy György veszprémi érsek mondott imát, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit, többek között Porga Gyula polgármester is.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.