2023. március 30.
//
Zalán névnap

Tatai is betalált a győztes magyar válogatottban

2022. március 4. 21:26
MLSZ
A három veszprémivel felálló magyar futsalválogatott 3-0-ra legyőzte a norvég válogatottat poreci edzőtáborozása első mérkőzésén.

Az ősszel vb-selejtezőket játszó férfi futsalválogatott legutóbb novemberben lépett pályára, utolsó meccsén legyőzte az Eb-résztvevő bosnyák együttest. Azóta két összetartása is elmaradt a csapatnak, ezért különösen jól jött, hogy sikerült megszervezni a mostani, horvátországi edzőtábort, amelyen két mérkőzés is szerepel a programban.

Fotó: Futsal Week FacebookFotó: Futsal Week Facebook

Az elsőt a norvégok ellen játszotta le együttesünk péntek délután, és a kissé döcögős kezdés ellenére végül magabiztos, 3-0-s győzelemmel zárta a mérkőzést. Az első félidőben Dróth Zoltán találatával szerzett vezetést a magyar csapat, majd a fordulás után Nagy Imre és Tatai József is bevette a skandinávok kapuját, így alakult ki a 3-0-s végeredmény – olvasható a magyar szövetség honlapján.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Norvégia 3-0 (1-0)
Magyarország
: Alasztics Marcell – Rábl János, Harnisch Ákos, Hajmási Milán, Dróth Zoltán
Csere: Spandler Mátyás, Nagy Imre, Vas Ádám, Tatai József, Bíró Attila, Rutai Balázs, Büki Baltazár, Horváth Benedek
Gólszerzők: Dróth (13.), Nagy I. (27.), Tatai (32.)

Kapitányi értékelés

Érezhető volt, hogy hosszabb ideje nem készült együtt a csapat, az első tíz percben még kerestük a ritmust, és nem tudtunk jól reagálni az ellenfél agresszív játékára. A félidő felétől szép lassan átvettük az irányítást, növelni tudtuk a játék sebességét, a második félidőben pedig már végig uraltuk a mérkőzést. Az edzőtábor egyik fő célja, hogy felvegyük a nemzetközi ritmust, ebben sikerült előrelépnünk, és azt is komoly fegyverténynek tartom, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést 

– értékelt az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

vehir.hu