Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bécsi Nikolett nyakába akaszthatta a tavalyi vb-bronzérmét

2022. március 6. 19:59
A veszprémi Padányi TKD klub klasszisa, Bécsi Nikolett végre nyakába akaszthatta a tavalyi világbajnokságon szerzett bronzérmét.

Mint arról 2021 őszén beszámoltunk, a magyar tekvondó-válogatott két egyéni bronzérmet szerzett a Stepp Yvette (Telki SE) és Bécsi Nikolett (veszprémi Padányi TKD klub) révén. A világverseny érdekessége, hogy a pandémiás helyzetben online formában rendezték.

Formagyakorlat versenyszámban egyébként is egymás mellett versenyeznek a sportolók és a velük szemben ülő öt bíró dönti el, hogy ki a jobb. Az online megmérettetésen a két versenyző videóképét látták egymás mellett a különböző országokban a monitorok előtt ülő bírók, akik pontozták az összehasonlított teljesítményeket.

Vajky László és Bécsi NikolettVajky László és Bécsi Nikolett

A magyar válogatott tagjai a Budapesten kijelölt központi helyszínen egy erre a célra felszerelt, online videó felvételre alkalmas sportcsarnokban versenyeztek.  Közel két hét versenyzés után hirdettek győzteseket. Az akkor elért eredmények érmeit pedig a következő tornán vehették át a sportág nemzeti szövetségek képviselői.

Azonban Stepp Yvette Hollandiában végzi az orvosi egyetemet, ezért és a pandémiás helyzet miatt csak ritkán tud részt venni a magyar válogatott munkájában. Így hivatalosan csak a legutóbbi válogatott edzésen találkozott a két vb-bronzérmes lány, így Bécsi Nikolett is csak most vehette át a vb-bronzérmét.

Vajky László tanítványa most sem dől hátra, legközelebb már a magyar bajnokságon vesz részt, ami az áprilisi Európa-bajnokság válogató versenye is.  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.