2022. december 3.
//
Ferenc névnap

És Ön hogyan értékesítene egy Alfa Romeot?

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Tímár László Esettanulmányi Versenyt, ahol a hallgatók az Alfa magyarországi piacának építésével kapcsolatban oszthatták meg ötleteiket.

A megmérettetésen résztvevő kilenc veszprémi és négy meghívott – budapesti, kolozsvári, miskolci és debreceni – csapatnak ezúttal a Stellantis számára kellett előállniuk olyan ötletekkel, amelyek segíthetik a céget az Alfa Romeo gépjármű márka magyarországi forgalmazásával kapcsolatos stratégiájának kialakításában.

A vendég csapatoknak elsősorban makro szinten kellett megközelíteniük a problémát, azaz hogy az autóipari kihívásait, a megváltozott fogyasztói szokásokat figyelembe véve hogyan, milyen üzenettel érdemes megjelennie a brandnek a piacon, milyen üzleti eredmény várható az Alfa magyarországi forgalmazása során. Ezzel szemben a veszprémi hallgatóktól arra a kérdésre kereste a választ a cég, hogyan értékesítenék az Alfa három jelenlegi modelljét, milyen csatornák javasolnának ehhez, amelyek a mostani és a jövő potenciális vásárlói számára is elfogadhatóak.

Csizmadia Tibor, Fehérvölgyi BeátaCsizmadia Tibor, Fehérvölgyi Beáta

Gasparetz András, az esettanulmányi verseny „lelkiismerete” és Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja szerint mára az egyetem és a cégek is rájöttek, hogy szükségük van egymásra. Az esettanulmányi verseny egy olyan win-win-win szituációt teremt, ahol mindenki nyer: a hallgatók tapasztalatot szereznek és fejlesztik kompetenciáikat, a Pannon Egyetem oktatói bizonyíthatják, hogy amiről a kurzusokon beszélnek, nem csak pusztába kiáltott szó, hanem gyakorlati haszna van, a cégek pedig felmérhetik a jövő munkaerőinek számító egyetemisták tudását – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján.

Dr. Csizmadia Tibor, a Tímár László Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szentesi Balázs, a verseny főszervezője arról beszéltek, hogyan képes a megmérettetés összehozni a már említett szereplők mellett a korábbi résztvevőket, alumni tagokat is. A versenyen résztvevők egyrészt új ötletekkel, megközelítésekkel tudnak szolgálni az esetadóknak, ugyanakkor maguk is megfertőződnek a verseny szellemiségével, és később már akár a cégek munkatársaiként visszatérnek, hogy tapasztalataikkal építsék azt.

Krupp Tünde, Gasparetz András, Szentes BalázsKrupp Tünde, Gasparetz András, Szentes Balázs

A verseny sikerességét mutatja egyébként az évről évre visszatérő szponzorok és a támogatók növekvők száma is. Utóbbiak között idén ott volt Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo Magyarország nagykövete, aki úgy fogalmazott, nagyon hisz a fiatalokban, akik más szemmel tudják nézni a világot, s biztos benne, fontos szerepük lesz abban is, hogy a márka hosszú éveket éljen meg hazánkban. Krupp Tünde, a Stellantis vállalat regionális marketing vezetője szerint a versenyeredménytől függetlenül is már most több olyan ötlettel találkoztak, amelyek felkeltették az érdeklődésüket és szívesen felhasználnák a cég jövőjével kapcsolatban.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
A drágulás ellenére sem csökken a karácsonyi fenyők forgalma, főképp a nagyobb és drágább fákat keresik majd a vevők - közölte az MTI-vel csütörtökön az Agroinform.
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
Az elhibázott brüsszeli szankciókról és a magyar kormány erre adott válaszairól tartott közös sajtótájékoztatót Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán délután Veszprémben. A sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb nemzeti konzultáció témaköreit is, valamint kiderült, miért fontos az, hogy minél többen részt vegyenek a kitöltésében.