Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

És Ön hogyan értékesítene egy Alfa Romeot?

2022. március 7. 15:29
Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Tímár László Esettanulmányi Versenyt, ahol a hallgatók az Alfa magyarországi piacának építésével kapcsolatban oszthatták meg ötleteiket.

A megmérettetésen résztvevő kilenc veszprémi és négy meghívott – budapesti, kolozsvári, miskolci és debreceni – csapatnak ezúttal a Stellantis számára kellett előállniuk olyan ötletekkel, amelyek segíthetik a céget az Alfa Romeo gépjármű márka magyarországi forgalmazásával kapcsolatos stratégiájának kialakításában.

A vendég csapatoknak elsősorban makro szinten kellett megközelíteniük a problémát, azaz hogy az autóipari kihívásait, a megváltozott fogyasztói szokásokat figyelembe véve hogyan, milyen üzenettel érdemes megjelennie a brandnek a piacon, milyen üzleti eredmény várható az Alfa magyarországi forgalmazása során. Ezzel szemben a veszprémi hallgatóktól arra a kérdésre kereste a választ a cég, hogyan értékesítenék az Alfa három jelenlegi modelljét, milyen csatornák javasolnának ehhez, amelyek a mostani és a jövő potenciális vásárlói számára is elfogadhatóak.

Csizmadia Tibor, Fehérvölgyi BeátaCsizmadia Tibor, Fehérvölgyi Beáta

Gasparetz András, az esettanulmányi verseny „lelkiismerete” és Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja szerint mára az egyetem és a cégek is rájöttek, hogy szükségük van egymásra. Az esettanulmányi verseny egy olyan win-win-win szituációt teremt, ahol mindenki nyer: a hallgatók tapasztalatot szereznek és fejlesztik kompetenciáikat, a Pannon Egyetem oktatói bizonyíthatják, hogy amiről a kurzusokon beszélnek, nem csak pusztába kiáltott szó, hanem gyakorlati haszna van, a cégek pedig felmérhetik a jövő munkaerőinek számító egyetemisták tudását – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján.

Dr. Csizmadia Tibor, a Tímár László Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szentesi Balázs, a verseny főszervezője arról beszéltek, hogyan képes a megmérettetés összehozni a már említett szereplők mellett a korábbi résztvevőket, alumni tagokat is. A versenyen résztvevők egyrészt új ötletekkel, megközelítésekkel tudnak szolgálni az esetadóknak, ugyanakkor maguk is megfertőződnek a verseny szellemiségével, és később már akár a cégek munkatársaiként visszatérnek, hogy tapasztalataikkal építsék azt.

Krupp Tünde, Gasparetz András, Szentes BalázsKrupp Tünde, Gasparetz András, Szentes Balázs

A verseny sikerességét mutatja egyébként az évről évre visszatérő szponzorok és a támogatók növekvők száma is. Utóbbiak között idén ott volt Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo Magyarország nagykövete, aki úgy fogalmazott, nagyon hisz a fiatalokban, akik más szemmel tudják nézni a világot, s biztos benne, fontos szerepük lesz abban is, hogy a márka hosszú éveket éljen meg hazánkban. Krupp Tünde, a Stellantis vállalat regionális marketing vezetője szerint a versenyeredménytől függetlenül is már most több olyan ötlettel találkoztak, amelyek felkeltették az érdeklődésüket és szívesen felhasználnák a cég jövőjével kapcsolatban.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.