Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

És Ön hogyan értékesítene egy Alfa Romeot?

2022. március 7. 15:29
Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Tímár László Esettanulmányi Versenyt, ahol a hallgatók az Alfa magyarországi piacának építésével kapcsolatban oszthatták meg ötleteiket.

A megmérettetésen résztvevő kilenc veszprémi és négy meghívott – budapesti, kolozsvári, miskolci és debreceni – csapatnak ezúttal a Stellantis számára kellett előállniuk olyan ötletekkel, amelyek segíthetik a céget az Alfa Romeo gépjármű márka magyarországi forgalmazásával kapcsolatos stratégiájának kialakításában.

A vendég csapatoknak elsősorban makro szinten kellett megközelíteniük a problémát, azaz hogy az autóipari kihívásait, a megváltozott fogyasztói szokásokat figyelembe véve hogyan, milyen üzenettel érdemes megjelennie a brandnek a piacon, milyen üzleti eredmény várható az Alfa magyarországi forgalmazása során. Ezzel szemben a veszprémi hallgatóktól arra a kérdésre kereste a választ a cég, hogyan értékesítenék az Alfa három jelenlegi modelljét, milyen csatornák javasolnának ehhez, amelyek a mostani és a jövő potenciális vásárlói számára is elfogadhatóak.

Csizmadia Tibor, Fehérvölgyi BeátaCsizmadia Tibor, Fehérvölgyi Beáta

Gasparetz András, az esettanulmányi verseny „lelkiismerete” és Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Gazdaságtudományi Kar dékánja szerint mára az egyetem és a cégek is rájöttek, hogy szükségük van egymásra. Az esettanulmányi verseny egy olyan win-win-win szituációt teremt, ahol mindenki nyer: a hallgatók tapasztalatot szereznek és fejlesztik kompetenciáikat, a Pannon Egyetem oktatói bizonyíthatják, hogy amiről a kurzusokon beszélnek, nem csak pusztába kiáltott szó, hanem gyakorlati haszna van, a cégek pedig felmérhetik a jövő munkaerőinek számító egyetemisták tudását – hangzott el a verseny sajtótájékoztatóján.

Dr. Csizmadia Tibor, a Tímár László Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Szentesi Balázs, a verseny főszervezője arról beszéltek, hogyan képes a megmérettetés összehozni a már említett szereplők mellett a korábbi résztvevőket, alumni tagokat is. A versenyen résztvevők egyrészt új ötletekkel, megközelítésekkel tudnak szolgálni az esetadóknak, ugyanakkor maguk is megfertőződnek a verseny szellemiségével, és később már akár a cégek munkatársaiként visszatérnek, hogy tapasztalataikkal építsék azt.

Krupp Tünde, Gasparetz András, Szentes BalázsKrupp Tünde, Gasparetz András, Szentes Balázs

A verseny sikerességét mutatja egyébként az évről évre visszatérő szponzorok és a támogatók növekvők száma is. Utóbbiak között idén ott volt Rákóczi Ferenc, az Alfa Romeo Magyarország nagykövete, aki úgy fogalmazott, nagyon hisz a fiatalokban, akik más szemmel tudják nézni a világot, s biztos benne, fontos szerepük lesz abban is, hogy a márka hosszú éveket éljen meg hazánkban. Krupp Tünde, a Stellantis vállalat regionális marketing vezetője szerint a versenyeredménytől függetlenül is már most több olyan ötlettel találkoztak, amelyek felkeltették az érdeklődésüket és szívesen felhasználnák a cég jövőjével kapcsolatban.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   ma 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.