Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

A tánc fesztiválja 2008: A Nap és a Hold elrablása – Langaléta Garabonciások

2008. május 22. 2:55
Látványos esti produkcióval nyűgözték le a Langaléta Garabonciások a Tánc fesztiváljának kitartó közönségét. A SÉD filmszínház bejárata előtt, a nézők szeme láttára rabolta el a gonosz a boszorkány a Napot és a Holdat. Persze ezt nem lehet annyiban hagyni, trükkök ezreivel vissza kell szerezni őket.
A gólyalábasok egy eredetileg népmesei történetet dolgoztak fel sajátos formában. Ahogy már tőlük megszokhattuk, aktív szereplőkké válnak a nézők, akik maguk tartják a csillagképeket, és segíteniük kell majd a Nap és Hold visszaszerzésében is. Hős kerestetik. De kire illik Hamupipőke cipője, vagyis ez alkalommal a gólyalábak? A produkció nem csak látványos, de humorban sincs hiány. A megható történetet, a sötétség uralmának legyőzéséről földön,égen és levegőben mutatják be, mímesek arc és testjátékával, a langaléták gólyalábaival, papírsárkánnyal és ostorcsattogással. Az utcai harcot csak még látványosabbá teszi a fáklyafény, ami beragyogja az égitestek szimbólumait.


A Langaléta garabonciások utcaszínházi együttest, négy fiatalember azzal a céllal hívta életre immár 10 évvel ezelőtt, hogy a különlegesen látványos, bravúrrá tökéletesített gólyalábas technikát a művészet és közönségszórakoztatás szolgálatába állítsák. Az elmúlt, közel egy évtized alatt, az előadások egyre igényesebbek, és egyre virtuózabbak lettek, a csapat pedig egyre ismertebbé vált kedves humoráról, izgalmas előadásmódjáról, játékosságáról.


Tekintse meg képgalériánkat!

 

Füssy Angéla
további cikkek
Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41 Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Az igazi kincs Isten és Krisztus ismerete Gizella királyné példája mutatja meg nekünk, mit jelent mindent odaadni Krisztusért és boldogságra lelni a szolgálatban – hangsúlyozta Dr. Udvardy György veszprémi érsek a Gizella Napok ünnepségsorozat nyitó szentmiséjén. 2024. május 15. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.