2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

A tánc fesztiválja 2008: A Nap és a Hold elrablása – Langaléta Garabonciások

2008. május 22. 2:55
Látványos esti produkcióval nyűgözték le a Langaléta Garabonciások a Tánc fesztiváljának kitartó közönségét. A SÉD filmszínház bejárata előtt, a nézők szeme láttára rabolta el a gonosz a boszorkány a Napot és a Holdat. Persze ezt nem lehet annyiban hagyni, trükkök ezreivel vissza kell szerezni őket.
A gólyalábasok egy eredetileg népmesei történetet dolgoztak fel sajátos formában. Ahogy már tőlük megszokhattuk, aktív szereplőkké válnak a nézők, akik maguk tartják a csillagképeket, és segíteniük kell majd a Nap és Hold visszaszerzésében is. Hős kerestetik. De kire illik Hamupipőke cipője, vagyis ez alkalommal a gólyalábak? A produkció nem csak látványos, de humorban sincs hiány. A megható történetet, a sötétség uralmának legyőzéséről földön,égen és levegőben mutatják be, mímesek arc és testjátékával, a langaléták gólyalábaival, papírsárkánnyal és ostorcsattogással. Az utcai harcot csak még látványosabbá teszi a fáklyafény, ami beragyogja az égitestek szimbólumait.


A Langaléta garabonciások utcaszínházi együttest, négy fiatalember azzal a céllal hívta életre immár 10 évvel ezelőtt, hogy a különlegesen látványos, bravúrrá tökéletesített gólyalábas technikát a művészet és közönségszórakoztatás szolgálatába állítsák. Az elmúlt, közel egy évtized alatt, az előadások egyre igényesebbek, és egyre virtuózabbak lettek, a csapat pedig egyre ismertebbé vált kedves humoráról, izgalmas előadásmódjáról, játékosságáról.


Tekintse meg képgalériánkat!

 

Füssy Angéla

További cikkek

A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.
A kis csodákban tudok hinni
A kis csodákban tudok hinni
Akik az utóbbi években mélyebben is belefolytak Veszprém kulturális életébe, azoknak nem lehet ismeretlen Somogyi Csaba neve, hiszen a slam poetry egyik kiemelkedő alakja. Miközben Várpalotán egy általános iskola felső tagozatában magyart tanít, az intézmény könyvtárosa is, hetente két könyvet olvas el, s volt idő, hogy még a Rubik-kocka szakkör vezetése is belefért az idejébe, mindeközben pedig saját versein is dolgozik.