Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szívén viselte a kormány a veszprémi sportfejlesztéseket

2022. március 11. 13:47
Az elmúlt években európai szinten kimagasló sportuszodával és tornászgyakorlóval gazdagodott a város, a fejlesztések pedig még közel sem értek véget – hangzott el a Magyar Diáksport Szövetség pénteki fórumán.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Megyeházán pénteken rendezte meg a Sportközéleti Fórumát, amelynek keretében a regnáló kormány sporttal kapcsolatos helyi intézkedései is terítékre kerültek. Balogh Gábor, az MDSZ elnöke emlékeztetett, az elmúlt tizenkét évben a Fidesz-KDNP sporthoz való elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen volt, ezt méltán tükrözik a fejlesztések is.

A szövetség első embere rámutatott, a gyermekek megérdemlik, hogy méltó körülmények sportolhassanak, de mindehhez arra is szükség van, hogy az adott város is partnerként lépjen fel az esetleges fejlesztések adtán. Balogh hangsúlyozta, Veszprém mindig is kedves volt számára, hiszen a városvezetőség minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy megragadja a lehetőségeket.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter elmondta, tisztában voltak azzal, hogy városi viszonylatban komoly lemaradásuk volt a sportinfrastruktúra tekintetében, ám a kormány által megalkotott Modern Városok Programnak köszönhetően több ajtó is megnyílt előttük: így születhetett meg a sportuszoda, valamint a tornászgyakorló is, az önkormányzat partnerségével.

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): Csakis együttes erővel lehetünk sikeresek!

Az elmúlt időszakban európai szinten is kimagasló fejlesztések valósulhattak meg Veszprémben, amelyek a profi sportolók mellett az itt élők hétköznapjait is megszínesíthetik. Büszke és boldog vagyok, hiszen minden beruházás a kormány és a város együttműködésével valósult meg. Ahogy a csapatsportra, erre a helyzetre is abszolút igaz, hogy csakis együttes erővel lehetünk sikeresek.

Ovádi hozzátette: a fejlesztések nem értek véget. Ha a térség lakosai továbbra is bizalommal fordulnak a jelenlegi kormány felé, akkor több olyan beruházás is várható, amely a szabadidősport kedvelői mellet az utánpótláskorú gyermekek fejlődését is szolgálja. Újabb sportcsarnok, és edzőközpont is van terítéken, nem feledve a futókört, és a további atlétikai lehetőségeket.

A fórumon felszólat Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) is, aki az ajkai térség sportfejlesztési helyzetét hasonlóképp méltatta. Elmondta, a kormány a szigligeti kerékpárút-fejlesztésre jelenleg több mint félmilliárdos további forrást biztosított, tehát hamarosan egy régen várt beruházás is a célegyenesbe érhet majd.

Simon Dani
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.