Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
25°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
25°C

Találkozások Zenevárosban

2022. március 16. 12:00
Beléphetsz egy ajtón, ami ezer más ajtóhoz vezet. A Hangvető korokon, kultúrákon és műfajokon átívelő koncertsorozata Veszprémben, a Zene Városában. Március 30-án, május 13-án és 30-án a Napfonat, Sena, Meybahar, Ana Alcaide, Jyotsna Srikanth és a Mendelssohn Kamarazenekar egyedi produkcióit hallhatjátok a Hangvillában.

A Találkozások Zenevárosban egyszeri zenei együttállások sorozata. A Hangvető által felkért művészek olyan együttműködéseket hoznak létre, melyben egyesítik az általuk képviselt hagyományt és zenei nyelvet. A nyugati és indiai klasszikus zene, a középkori és kortárs hagyományok, ghánai és magyar dallamok olvadnak egymásba a koncerteken.

Elsőként a világhírű indiai klasszikus hegedűművész Jyotsna Srikanth és a Mendelssohn Kamarazenekar, Veszprém büszkesége egyesítik erőiket a Hangvilla színpadán. Március 30-án Kováts Péter, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője és Weyer Balázs, a sorozat megálmodója nyitják az estet, melyben először „hagyományos” komolyzene, a második részben Srikanth kompozíciója csendül fel. A Raga Seasons a hat indiai és négy európai évszak közötti párhuzamokat tárja fel a zene nyelvén. Az alkotóval a koncert utáni közönségtalálkozón személyesen is megismerkedhettek!

A sorozat második koncertjén Ana Alcaide, a nyckelharpa-n (svéd billentyűs hárfán) szefárd és spanyol ihletésű kompozíciókat játszó újító és a Meybahar, a mediterránt idéző meditatív szeánszok magyar mesterei alkotnak együtt május 13-án. Sena, a ghánai-magyar MC és énekes pedig a Napfonat a capella csapatával együtt készül a május 30-i koncertre.

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben,és ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A sorozat kiemelt közönsége az élménypedagógiára nyitott veszprémi tanárok, és azok a diákok, akik először találkoznak élőben ezekkel a műfajokkal. Tanár és diák- kedvezménnyel, közönségtalálkozókkal és beszélgetésekkel várunk a Hangvillában! A koncertsorozat szervezője a Hangvető. A Találkozások sokszínűsége, korokat, kultúrákat és embereket összekötő íve megelőlegezi az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjait, melyekben hangsúlyos szerepet kap a zene.

vehir.hu
további cikkek
Egy estére senki nem maradt magányos Egy estére senki nem maradt magányos VeszprémFest, Magyarország egyik legrangosabb zenei fesztiválja, mondhatni a magaskultúra helyi fellegvára, tegnap ismét bebizonyította, hogy milyen érzés az, amikor a zene közelebb hozza egymáshoz az embereket. ma 12:14 Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Hybridart Új közösségi tér született a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban – itt a BLOKK Art&Design Június 21-én hivatalosan is megnyílt Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója. A szervezői megálmodtak egy pop-up helyszínt, amellyel új színt hozhatnak a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. Egy olyan találkozási pont jött létre, ahol a kortárs művészet iránt érdeklődők, a környékbeli fiatalok, a családosok, vagy épp a városba érkező pihenni vágyók egyaránt megtalálhatják az érdeklődésüknek megfelelő programokat.  tegnap 14:15 A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A nyárvégi INOTA Focus ismét lebilincselő fényművészettel teríti be az erőművet A 2023-as első INOTA Fesztivál fényművészeti programjának egyenes ági folytatásaképp jelentkezik most augusztus 30-tól a háromnapos INOTA Focus: RADIANCE, hogy ismét összekapaszkodjon az üzemen kívüli inotai hőerőmű és a kortárs vizuális kultúra. Az INOTA Fesztivál az Erste támogatásával ráadásul fényművészeti pályázatot is hirdet. tegnap 22:02 Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Gyárkert Szeptemberben jön a Gyárkertbe Azahriah Veszprém kártya-tulajdonosok kedden délelőtt 10 órától válthatnak jegyet a koncertre, a többiek csütörtöktől csak. 2024. július 15. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.