Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

5 könnyű mód arra, hogy hallgatóként pénzt kereshess

2020. március 16. 9:01

A főiskolai tanulmányok alatti pénzkeresés nagyszerű módja annak, hogy előrébb jusson a diákhitel-adósságnál. Főleg azonban jó, ha van egy kis plusz költőpénz. De: Teljes munkaidős diákként kihívást jelenthet egy teljes munkaidős, vagy bármilyen „hagyományos” állás megtartása! Az órák látogatása és a tanulás mellett szinte lehetetlen olyan rendes munkát találni, ami az iskolai órák mellett is működik.

Azonban: Ez nem változtat azon a tényen, hogy néha egyszerűen csak szükséged van egy módra, hogy némi extra pénzt keress a főiskolán. Ezért állítottam össze ezt a listát néhány hatékony és egyszerű pénzkereseti lehetőségről, amivel főiskolások pénzt kereshetnek. Amikor az utolsó fillérig le vagy égve, az ilyen lehetőségek életmentőek lehetnek!

Az online pénzkeresés diákok számára kiváló alternatíva, azonban nagyon oda kell figyelni arra, hogy mi munka és mi nem. Én is szeretek például néha egy-egy kaszinó online játékain pörgetni, de pénzt nem biztos, hogy tennék bele, és diákként soha nem is fogadtam vagy játszottam szerencsejátékot. Javaslom, hogy nézd meg a hozzád legközelebb eső lehetőségeket a különböző online piactereken és állásportálokon. Biztos, hogy találsz valamit, amivel kiegészítheted az ösztöndíjaid és juttatásaid.

1. Próbáld ki magad szabadúszóként

Van olyan tehetséged vagy készséged, amit el tudsz adni másoknak? Érdemes lehet megfontolnod a szabadúszó írást, fotózást, külföldi fordítást, átírást vagy grafikai tervezést. Még szabadúszó sminkmestereknek is van piaca! Szabadúszóként Ön dönti el, hogy mennyi munkát vállal és mikor végez. Ez nagyon rugalmas lehetőséget kínál a plusz pénzkeresésre, és minden szempontból ideális a sűrű egyetemi időbeosztás mellett történő munkavégzéshez.

A képességeidet értékesítheted a...

·         Fiverr

·         Thumbtack

·         Upwork

·         Freelancer

·         LinkedIn

·         helyi Facebook-csoportok

·         nyilvános hirdetőtáblák használatával

Ez csak néhány hely, ahol eladhatod a tehetségedet - rengeteg további piactér van!

2. Add ki a dolgaidat – Főleg külföldön tanulóknak lehetj ó

Van egy biciklid, DSLR fényképezőgéped vagy egy gitárod? Esetleg kerékpár, sportfelszerelés vagy kempingfelszerelés? Pénzt kereshetsz azzal, hogy kölcsönadod ezeket a cuccokat olyan embereknek, akik használni akarják! Mert ha arról van szó, hogy hogyan lehet könnyen pénzt keresni egyetemistaként, az ilyen passzív jövedelemötleteknél nincs is jobb. És még ha nincs is a birtokodban a fent említett példák egyike sem, akkor is vannak lehetőségek arra, hogy extra pénzt keress azzal, hogy a szanaszét heverő dolgokat (például a régi báli ruhádat) jó célra használod.

Nézzünk át néhány ötletet, hogy milyen tárgyakat adhatsz bérbe, és hol kezdheted el.

Külföldön ezek a peer to peer platformok a legnépszerűbbek és használhatók nagyjából bármi bérbeadására:

·         Fatlama

·         Loanables

·         FriendsWithA

Ha pedig van egy biciklid, amitől időnként meg tudsz válni, bérbe adhatod a következő oldaln: Splinlister Lehet, hogy az egyetemen laksz, és egy hétvégére nélkülözni tudnád az autódat. Vagy talán közös autóval jársz, és nincs szükséged az autódra a hét minden napján. Személygépkocsid bérléséhez próbáld ki ezeket a piactereket: Turo, GetAround

Ha ambiciózusnak érzed magad, akár meg is próbálkozhatsz egy saját kölcsönző vállalkozás indításával. A buborékgépek, ugrálóvárak, partyfelszerelések és sátrak például viszonylag alacsony kezdeti költséggel járnak ahhoz képest, hogy mekkora bevételt tudnál elérni.

3. Fontold meg az oktatást is!

Van a főiskoládnak korrepetáló központja?

Ha igen, akkor érdemes megnézned, hogy keresnek-e korrepetitorokat!

A követelmények főiskolánként változnak, de általában jó jegyeket kell szerezned abban a tantárgyban, amelyben korrepetálni szeretnél. A korrepetálások a te időbeosztásodhoz igazodnak, ami jó választás a plusz pénzkereséshez. De: Ha a főiskolád nem keres korrepetítókat, akkor egy olyan weboldalon keresztül, mint a tutor.com, online korrepetálóvá válhatsz. Vagy visszatérve a szabadúszó munkához, akár a korrepetálási szolgáltatásaidat is hirdethetnéd a gyermekes családtagjaidnak és barátaidnak.

4. Adj el olyan tárgyakat, amelyekre már nincs szükséged

Vannak olyan tankönyveid, amelyeket már nem használsz? Soha többé nem fogod elolvasni a Stephen King-regénygyűjteményedet? Vannak olyan ruháid, amelyek már egy ideje nem kerültek be a heti viseletváltásodba? Ha van valamid, ami csak porosodik vagy csak a helyet foglalja, valószínűleg jobban szolgálhatna téged, ha extra pénzért eladnád. Az olyan webhelyek, mint a Jófogás, Vatera, vagy a Facebook Marketplace a legjobb barátod lesznek, ha használt tárgyak újraértékesítéséről van szó.

5. Végezz fizikai munkát!

A fűnyírás, az udvar karbantartása, a kertészkedés vagy a hólapátolás remek módja annak, hogy plusz pénzt keress, ha van időd. Egyes főiskolák még diákokat is alkalmaznak hólapátolásra.

Természetesen: Meg kell várnod, amíg valakinek füvet kell nyírni vagy havat lapátolni, de ha már van egy listád a visszatérő ügyfelekről - a pénz jó! Ilyen gazdasági körülmények között nagyon nehéz diáknak lenni. A könyv-, élelmiszer- és lakhatási költségek megemelkedtek, a diákhiteleknek pedig számos hátulütője van. Másrészt a munkáltatók kevésbé bíznak a diákokban.

A távmunka elterjedése azonban a diákok számára is lehetővé tette a szabadúszást. Ha diák vagy, az időgazdálkodással és a rezsiköltségek csökkentésével elérheted a megfelelő egyensúlyt a jövedelem és a kiadások között. Ez a cikk bemutatja, hogyan lehet pénzt keresni diákkorodban, és milyen típusú munkák, rugalmas munkalehetőségek alkalmasak erre az időszakra. Maradj velünk!

Miért fontos diákként dolgozni?

A diákmunka elsődleges szerepe, hogy jövedelemhez juss iskola mellett. A plusz jövedelemmel könnyebben tanulhatsz és nagyobb jólétet élvezhetsz. Nagyobb cselekvési szabadságod van a munkaidőddel és a munkavégzés helyével kapcsolatban. A munkáltatók diákokat keresnek; könnyen beállíthatják a munkaidőt és a projekt átadását a diákok szabadidejével.

A készségek és a tapasztalat növekedésével nő annak a valószínűsége, hogy a hallgatókat a diploma megszerzése után felveszik. Emellett jobban néz majd ki az önéletrajzuk. Emellett pedig megismerteti a munkakapcsolatokat és erősíti a kommunikációs készségeket.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.