Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új év, régi hagyomány: Honvéd Cross terepfutó verseny

2022. március 16. 21:07 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
Idén is sokakat megmozgatott a Veszprémi Honvéd Sportegyesület által rendezett patinás sportesemény, amelyen kiválóan szerepeltek városunk sportolói.

A tavasz közeledtét nemcsak a hóvirág, de a tájékozódási futók által hosszú évekre visszamenően február végén, március elején megrendezett Honvéd Cross terepfutó verseny is pontosan jelzi. Kicsit csípős időben ugyan, de idén is sokakat megmozgatott a Veszprémi Honvéd Sportegyesület által március 6-án, immár 27. alkalommal lebonyolított sportesemény.

Fotó: VHSEFotó: VHSE

Az indulók között szép számmal voltak, akik a két nagy veszprémi atlétikai egyesületet – VEDAC, SVSE – képviselték, de a megmérettetéstől az egyéni indulók és a tájfutók sem riadtak vissza. A Magyar Honvédség tagjai szintén próbára tették állóképeségüket. A Schönherz-pályán és a Jutas vitéz kilátó körüli futóösvényen kijelölt 2300 méteres körből kategóriától függően egyet, kettőt, hármat vagy négyet kellett teljesíteni. A pályán elhelyezett ellenőrzőpontok segítségével, chipes időméréssel összehasonlított eredmények alapján az egyes kategóriákban a következő sorrend született:

F10: 1. Esső Gergő, VEDAC, 2. Kingl Marcell, SVSE, 3. Felber Csaba, SVSE
F12: 1. Csima Alex, VEDAC, 2. Esső Ádám, VEDAC, 3. Strenner Nimród, VHSE
F14: 1. Mireider Gergő, VEDAC, 2. Fischer-Kovács Milán, VEDAC, 3. Szigeti Máté, VEDAC
F16: 1. Nagy Bence, VHSE, 2. Kovács-Németh Ábel, SVSE
F18: 1. Bálint Ádám, VHSE, 2. Barát Miklós, VHSE, 3. Barát Benedek, VHSE
F21: 1. Odonics Gábor, VEDAC, 2. Bálint Benedek, VHSE, 3. Domán Rajmund, VHSE
F35: 1. Fonyó Sándor, VEDAC
F45: 1. Sebestyén Zsolt, VEDAC, 2. Barát János, VHSE, 3. Rezeli Róbert, Veszprémi Triatlon Egylet
F65: 1. Ládi János, Bakonyi Tájfutó Klub
F80: 1. id. Vass Tibor, VHSE

N10: 1. Szemán Dorka, VEDAC, 2. Bajai Médea, VEDAC, 3. Iványi Borka, SVSE
N12: 1. Simon-Varga Fanni, SVSE, 2. Meilinger Vivien, SVSE, 3. Barát Jázmin, VHSE
N14: 1. Vass Boglárka, SVSE, 2. Tróbert Boglárka, VEDAC, 3. Heizer Alíz, VHSE
N16: 1. Báles Pálma, VEDAC, 2. Kozma Nikolett, SVSE, 3. Gedra Bettina, SVSE
N18: 1. Máramarosi Rita, VHSE, 2. Bálint Laura, VEDAC, 3. Lantai Lili, VHSE
N21: 1. Pegán Ágnes, VHSE
N35: 1. Petres-Szűcs Tünde, Marathon Tömegsport, 2. Tőkés Renáta
N45: 1. Szigetfy Ildikó, Futapét, 2. Pegánné Göntér Szilvia, Bakonyi Tájfutó Klub

MH F: 1. Szedmák Péter, MH LMVIK, 2. Gál Tamás, MH LMVIK
MH N: 1. Róth-Farkas Erika, MH BHD

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.