Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rangos versennyel indult a tájfutó évad

2022. március 17. 15:30 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A mögöttünk hagyott hosszú hétvégén rendezték a nagy hagyományokkal bíró, nemzetközi mezőnyt is felvonultató Spartacus Kupát, ahol a VHS sportolói sok dobogós helyezést értek el.

A márciusi hosszú hétvégén tartották az év első országos rangsoroló tájékozódási futóversenyét, a 59. alkalommal megrendezett Tavaszi Spartacus Kupát. A Pákozd közelében, eróziós formákkal és gránit sziklákkal szabdalt különleges terepen mindhárom nap nagy létszámú nemzetközi mezőny gyűlt össze.

A sportesemény nemcsak egy szokványos összetett verseny volt, hiszen a rendezők tömegrajtos és vadászrajtos futamokkal is színesítették a rendezvényt.

A Veszprémi Honvéd SE érmesei - Fotó: Máthé IstvánA Veszprémi Honvéd SE érmesei - Fotó: Máthé István

Az eredmények végig nagyon izgalmasan alakultak, sok helyen az utolsó futam legvégén, pár másodperces eltérésekkel dőlt el a helyezések sorsa.

A Veszprémi Honvéd SE tagjai szépen szerepeltek az év első nagyobb megmérettetésén, ahol összesen 18-szor szólították őket a dobogó valamelyik fokára.

Eredmények:

N16: 3. Gaschler Emma
N18: 1. Máramarosi Rita, 3. Lantai Lili
N20: 1. Lantai Boróka
N21A: 1. Mérő Dominika
N21Br: 3. Tóth Krisztina
N50: 3. Németh Zsoltné
N70: 2. Komár Béláné

F16: 3. Bálint Gergő
F18: 1. Bálint ÁdámŰ
F20: 1. Bálint Benedek, 3. Kovács Márk
F21Br: 3. ifj. Tóth Károly
F35A: 2. Bódy Kornél
F50: 3. Egei Tamás
F55: 2. Prill László
F70: 1. Bacsó Attila

OMS: 1. Gaschler Gábor

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. ma 15:22 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05 Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók tájfutás Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói kiválóan teljesítettek az egyesület által rendezett szenior ultra hosszútávú országos bajnokságon és a tömegrajtos csapatbajnokságon. 2024. április 4. 15:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.