Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rangos versennyel indult a tájfutó évad

2022. március 17. 15:30 // Forrás: Gaschler-Gyeviki Nóra
A mögöttünk hagyott hosszú hétvégén rendezték a nagy hagyományokkal bíró, nemzetközi mezőnyt is felvonultató Spartacus Kupát, ahol a VHS sportolói sok dobogós helyezést értek el.

A márciusi hosszú hétvégén tartották az év első országos rangsoroló tájékozódási futóversenyét, a 59. alkalommal megrendezett Tavaszi Spartacus Kupát. A Pákozd közelében, eróziós formákkal és gránit sziklákkal szabdalt különleges terepen mindhárom nap nagy létszámú nemzetközi mezőny gyűlt össze.

A sportesemény nemcsak egy szokványos összetett verseny volt, hiszen a rendezők tömegrajtos és vadászrajtos futamokkal is színesítették a rendezvényt.

A Veszprémi Honvéd SE érmesei - Fotó: Máthé IstvánA Veszprémi Honvéd SE érmesei - Fotó: Máthé István

Az eredmények végig nagyon izgalmasan alakultak, sok helyen az utolsó futam legvégén, pár másodperces eltérésekkel dőlt el a helyezések sorsa.

A Veszprémi Honvéd SE tagjai szépen szerepeltek az év első nagyobb megmérettetésén, ahol összesen 18-szor szólították őket a dobogó valamelyik fokára.

Eredmények:

N16: 3. Gaschler Emma
N18: 1. Máramarosi Rita, 3. Lantai Lili
N20: 1. Lantai Boróka
N21A: 1. Mérő Dominika
N21Br: 3. Tóth Krisztina
N50: 3. Németh Zsoltné
N70: 2. Komár Béláné

F16: 3. Bálint Gergő
F18: 1. Bálint ÁdámŰ
F20: 1. Bálint Benedek, 3. Kovács Márk
F21Br: 3. ifj. Tóth Károly
F35A: 2. Bódy Kornél
F50: 3. Egei Tamás
F55: 2. Prill László
F70: 1. Bacsó Attila

OMS: 1. Gaschler Gábor

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.