Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sinkó Veronikának nyílt kiállítása az Érseki Főiskolán

2022. március 19. 9:20
Csütörtök délután Sinkó Veronika illusztrátor-grafikus tartott tárlatvezetést.

A művésznőnek szakrális műveiből nyílt kiállítása, stílszerűen ő maga tartotta az első tárlatvezetést, így közvetlenül az alkotótól nyerhettünk betekintést az alkotások mögé.

Elsőként dr. Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora köszöntötte az érdeklődőket. Ünnepi beszédében elmondta, a fiatalok megszólításának jegyében született az ötlet, hogy egyfajta közvetítőként lépjenek fel a felsőoktatás és a közoktatás között, értékeket felmutatva az egyházi művészetekből. Az értékközvetítés első állomása tehát Sinkó Veronika kiállítása, mely hétköznaponként kilenc és három óra között - határozatlan ideig – minden érdeklődő számára látogatható.

A kiállításmegnyitón számos veszprémi iskola jelen volt, így a művésznő a fiatalok biztatására helyezte a hangsúlyt beszédében. Gyerekkori kudarcairól is beszámolt, mint kiderült, tanulmányai kezdetben nehézkesen mentek, de a festészet és a rajz mindig kiutat adott számára, egyfajta nyugvópontot életének. S mivel sikereit is az alkotásban találta meg, a rajzolásba menekült, oly annyira, hogy az lett élete hivatása. Hangsúlyozta, a kudarc tehát nem feltétlen marad kudarc, lehet, hogy éppen Isten ajándéka. 

A beszédek után Sinkó Veronika bővebben is beszélt a műalkotások megszületési körülményeiről, például arról, hogy a covid-helyzetet milyen módon dolgozta fel műveiben. De természetesen a bibliai illusztrációk is helyet kaptak a kiállítás anyagában, ahogy a királynékról szóló alkotások is.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. tegnap 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.