2023. június 3.
//
Klotild névnap

Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése

Már javában zajlik a 8-as és 82-es főutak összekötő szakaszának építése Veszprém keleti határában, amely 2022 év végére be is fejeződik. A Veszprém környéki útfejlesztési beruházások pedig kezdik kirajzolni azt a szisztematikus rendszert, amely teljesen átalakítja és számos ponton könnyebbé teszi majd a közlekedést a megyeszékhelyen belül és azt elkerülve is.

A munkagépek már a készülő útszakasz töltésén dolgoznak az Aréna és a sportuszoda mögötti 1,1 km hosszú területen, ahol az idei év végére megépül a 8-as és 82-es főutakat összekötő szakasz, amely azoknak a régóta várt fejlesztéseknek a sorába kapcsolódik bele, amelyekre Veszprémnek a Modern Városok Programnak köszönhetően nyílt lehetősége, hogy megvalósítsa.

Péntek délután a helyszínen tartottak sajtóbejárást, amelyen a kivitelező NIF Zrt. képviselője mellett Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester is jelen voltak, akiktől megtudtuk, hogy a mostani beruházás a könnyebb autós közlekedés mellett számos olyan kiegészítő elemet is tartalmaz, amelyekre szintén régóta vártak a veszprémiek, valamint előrevetítettek több másik jövőbeni közlekedésfejlesztési projektet is.

Ovádi Péter a helyszínen elmondta, a két főút összekötése régóta állandó téma volt a veszprémiek körében, legutóbb a Kádártán tartott lakossági fórumon merült fel, ahol viszont már nem csak a tervezésről tudott beszámolni, hanem a konkrét kivitelezési munkákról is.

A képviselő kiemelte, az új útszakasznak nem csak abban lesz szerepe, hogy részben levegye a terhet a várost elkerülő csomópontokról, hanem azáltal, hogy egy bekötőút révén közvetlenül kapcsolódik majd az Aréna parkolójához, rendezvények esetén az ottani torlódásokat is megszünteti majd. Ráadásul mivel új út épül, így jelentős forgalmi korlátozásokra sem kell majd számítani az építkezés során.

Ovádi Péter kitért a NIF Zrt-vel való együttműködésre is, az állami infrastruktúra beruházó vállalat építi a mostani összekötő mellett többek közt a 8-as út déli elkerülőjét, ők terveztetik az aranyosvölgyi hidat, valamint nemsokára a tervezőasztalra kerülhet a Kádártát és Gyulafirátótot elkerülő útszakasz is.

Porga Gyula, polgármester tágabb kontextusban, az összes Veszprémben zajló fejlesztés megközelítésével beszélt a beruházásról. Mint mondta, közeledve a 2023-mas EKF évhez jól lehet érzékelni a megyeszékhely direkt és indirekt projektjeit, amelyek egyrészről a kulturális kínálat fejlesztését tűzték ki célul, valamint ezzel párhuzamosan az infrastrukturális háttér megújítását, amelyek mind-mind azt a célt szolgálják, amely már többször elhangzott: 2030-ra Veszprém a legélhetőbb európai városok sorába tartozzon.

Porga Gyula kiemelte, ebben kiváló partnerre találtak Magyarország Kormányában és a NIF Zrt-ben, így nincsenek egyedül ezekkel a nagyszabású terveikkel.

A mostani összekötő útszakasz technikai részleteiről Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese beszélt a helyszínen. Ő olyan beruházási kulisszatitkokat mondott el, amelyek rávilágítanak arra, nettó 3 milliárd forint állami forrásból nem csupán egy 1,1 km-es útszakasz építéséről van szó, hanem mindez magával vonja több közmű kiváltását, közvilágítás kialakítását, sőt kerékpárút is épül az új szakasz mentén a 82-estől az uszodáig. Ezeken kívül közlekedésbiztonsági szempontból sem elhanyagolható, hiszen a 82-es melletti lakóövezetbe az ott épülő körforgalmas csomópontnak köszönhetően még biztonságosabb lesz a be- és kihajtás. Körforgalom egyébként az összekötőn belül is épül egy, ez könnyíti majd meg sportközpontok parkolói felé a közlekedést.

Nyul Zoltán rávilágított arra, ha egészében tekintünk a veszprémi útfejlesztésekre, jól kirajzolódik az a szisztematikus építkezés, amely a 8-as elkerülővel, a 8-as és 82-es összekötésével kiegészülve fokozatosan leveszi a terhet a város belterületi útjairól, ezáltal egy egységet alkotva elősegítik egy sokkal élhetőbb város képét, ahol még egyszerűbb lesz a közlekedés a jövőben,

Végezetül kitért a litéri csomópontnál lévő körforgalom egyelőre zsákutcába torkolló kijáratára is Gyulafirátót felé. Ezt a kijáratot annak idején azért építették meg, mert már akkor is terítéken volt, hogy idővel elkészülhet a Kádártát és Gyulafirátótot elkerülő útszakasz. A vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint hamarosan elkezdődhet ennek a szakasznak a tervezése, amely önmagában 2 évet vesz majd igénybe. Reálisan legkorábban 2025-ben indulhatna az építkezés, amennyiben a források rendelkezésre állnak majd.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt
Naponta több mint 20 millió forint kötbért fizethet a kivitelező az útépítések csúszása miatt
Legkésőbb 2023. január 6-ig el kellett volna készülnie a belterületi útfejlesztések utolsó, ötödik ütemének Veszprémben. Mivel ezt és néhány korábbi mérföldkövet sem sikerült a kivitelezőnek időben teljesítenie, az önkormányzat bejelentette igényét a kötbérre, ami naponta több mint 20 millió forint.
ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT
ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT
Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden.
Megújult utakon lehet ki- és behajtani Nemesvámosra és Veszprémfajszra
Megújult utakon lehet ki- és behajtani Nemesvámosra és Veszprémfajszra
Gyorsan reagált két Veszprém melletti teleülés, Nemesvámos és Veszprémfajsz arra, hogy az őket összekötő útszakaszon gyakorlatilag megduplázódott a forgalom, ez pedig az aszfaltréteg állapotán is meglátszott már. A Magyar Falu Program segítségével és a Magyar Közúttal való együttműködésnek köszönhetően a két belterületi szakasz teljesen megújult, egyszerűbb és biztonságosabb közlekedést téve lehetővé.
Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Ezeken az utakon zajlanak jelenleg is, valamint indulnak hamarosan fejlesztések Veszprémben
Újabb állomásához érkezett a Modern Városok Program útfejlesztési programja. A következő időszakban a harmadik, negyedik és ötödik ütemben számos út, útszakasz újulhat meg Veszprémben, tette közzé az önkormányzat.