Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kis létszámú veszprémi csapat is kitett magáért

2022. március 24. 14:53
Kiváló eredményeket értek el a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a hétvégén rendezett országos rangsoroló Őrség Kupán.

Március 19-20-án Magyarföld versenyközponttal rendezték meg az országos rangsoroló Őrség Kupát, amelyen a VHS csökkentett létszámban indult, a csapat másik fele ugyanis a mezei futó magyar bajnokságon indult a VEDAC színeiben.

A kétnapos összetett verseny egy hosszú- és egy középtávú futamból állt, szerencsére a korábbi évektől eltérően most megkegyelmezett az időjárás, így nem áztak bőrig a versenyzők – mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Hozzátette: a helyszín jellegzetes őrségi terep volt, jellemzően lankás domboldalakkal, változatos árok- és metsződésrendszerekkel. A terület nagy része gyors futótempót kívánó fehér erdő, ahol a tájékozódási kihívást a domborzati formák értelmezése jelentette.

A Veszprémi Honvéd sportolói gyorsaság és tájékozódás szempontjából is kitettek magukért, ami a helyezések számában is megmutatkozott.

Eredmények

N12: 1. Bálint Nóra
N20: 1. Szalontai Sára
N21A: 2. Varsányi Kinga
N45: 1. Széplaki Erika
N50: 3. Németh Zsoltné Bors Melinda
N55: 2. Csizmadiáné Szóládi Annamária
N65: 1. Wieder Ilona

F12: 1. Strenner Nimród, 3. Engi Dániel
F14: 3. Varsányi Ádám
F16: 2. Kovács Jeromos
F20: 3. Kovács Márk
F21Br: 2. Tóth Károly
F60: 3. Domán Gábor

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.