Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
28°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
28°C

A kis létszámú veszprémi csapat is kitett magáért

2022. március 24. 14:53
Kiváló eredményeket értek el a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a hétvégén rendezett országos rangsoroló Őrség Kupán.

Március 19-20-án Magyarföld versenyközponttal rendezték meg az országos rangsoroló Őrség Kupát, amelyen a VHS csökkentett létszámban indult, a csapat másik fele ugyanis a mezei futó magyar bajnokságon indult a VEDAC színeiben.

A kétnapos összetett verseny egy hosszú- és egy középtávú futamból állt, szerencsére a korábbi évektől eltérően most megkegyelmezett az időjárás, így nem áztak bőrig a versenyzők – mondta el portálunknak Gaschler-Gyeviki Nóra, a VHS sajtóreferense.

Fotó: VHSFotó: VHS

Hozzátette: a helyszín jellegzetes őrségi terep volt, jellemzően lankás domboldalakkal, változatos árok- és metsződésrendszerekkel. A terület nagy része gyors futótempót kívánó fehér erdő, ahol a tájékozódási kihívást a domborzati formák értelmezése jelentette.

A Veszprémi Honvéd sportolói gyorsaság és tájékozódás szempontjából is kitettek magukért, ami a helyezések számában is megmutatkozott.

Eredmények

N12: 1. Bálint Nóra
N20: 1. Szalontai Sára
N21A: 2. Varsányi Kinga
N45: 1. Széplaki Erika
N50: 3. Németh Zsoltné Bors Melinda
N55: 2. Csizmadiáné Szóládi Annamária
N65: 1. Wieder Ilona

F12: 1. Strenner Nimród, 3. Engi Dániel
F14: 3. Varsányi Ádám
F16: 2. Kovács Jeromos
F20: 3. Kovács Márk
F21Br: 2. Tóth Károly
F60: 3. Domán Gábor

vehir.hu
további cikkek
Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Veszprémi Honvéd Sportegyesület Dicséretes hazai szereplés a veszprémi pétanque kupán Az elmúlt hétvégén rendezett veszprémi pétanque kupán több hazai triplett is indult: egy ezüstérmes pozíció mellett egy negyedik helyet zsebeltek be a VHSE. 2024. július 8. 13:02 Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.