Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rossi: az északírek igazi harcosok a pályán

2022. március 28. 22:17 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az elejétől a végéig koncentrálni kell, ha jó eredményt akar elérni a magyar válogatott kedden az északírek elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen.

Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, de fizikálisan igen. Érdekes teszt lesz számunkra, mert remekül védekeznek, és igazi harcosok a pályán. Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak

- mondta a hétfői sajtótájékoztatón az ellenfélről Marco Rossi.    

Az 57 éves tréner elárulta, hogy Gulácsi Péternek a jobb lába sérült meg a délelőtti edzésen, ezért elővigyázatosságból nem utazott el a csapattal, mert felesleges kockázatot jelentett volna a szerepeltetése, de nagy problémája valószínűleg nincsen. Ennek nyomán annyit elárult a kezdőcsapatról, hogy Dibusz Dénes véd majd, de azt nem közölte, hogy a válogatottban múlt csütörtökön debütáló két játékos közül kezd-e valamelyik. Viszont annyit hozzátett, az biztos, hogy Callum Styles és Ádám Martin egyaránt pályára lépnek, mert minél többet akar belőlük látni.

Nagy Ádám labdarúgó (b) és Marco Rossi szövetségi  kapitány az északír labdarúgó válogatott elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a belfasti Winsor Park stadionban 2022. március 28-án. A magyar labdarúgó-válogatott másnap az észak-írországi barátságos mérkőzésen tartja főpróbáját a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-sorozatra. MTI/Szigetváry ZsoltNagy Ádám labdarúgó (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány az északír labdarúgó válogatott elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a belfasti Winsor Park stadionban 2022. március 28-án. A magyar labdarúgó-válogatott másnap az észak-írországi barátságos mérkőzésen tartja főpróbáját a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-sorozatra. MTI/Szigetváry Zsolt

Rossi az elmúlt napok felkészüléséről annyit mondott, hogy elsősorban a taktikára összpontosítottak és összességében elégedett az elvégzett munkával.

Kemény meccsre számítok. Direkt futballt játszó, rakkolós csapat lesz az ellenfelünk. Más típusú találkozó lesz, mint a szerbek elleni, mert ezúttal kontrollálni szeretnénk a meccset, valamint jó és szórakoztató futballt akarunk bemutatni. De ez nem degradálás az északírekre nézve, mivel nekik is vannak remek játékosaik

- fogalmazott Nagy Ádám.

A Pisa középpályása felidézte, hogy hat és fél éve éppen Belfastban debütált a válogatottban, de olyan mintha teljesen új stadionba lépett volna, mert befejezték a létesítmény felújítását. Annak kifejezetten örül, hogy azóta nemcsak pár meccset, hanem további 57-et játszott, reményei szerint ez még sok összecsapással bővülni fog.

Az idény elejétől az első két, biztos feljutó helyért harcolunk, még nyolc forduló van hátra, és akár a bajnoki cím is összejöhet. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lehetőségem volt az Eb után és igent mondtam rá. Vannak dolgok, amik hiányoznak Angliából, például a meccsek felvezetése és a stadionok, de minden másban kerek körülöttem az élet, csak a futballra kell koncentrálnom, mert a család is nagyon jól érzi magát Pisában

- mesélt az MTI érdeklődésére olaszországi karrierjéről a 26 éves futballista, aki reményei szerint a következő idénytől már a Serie A-ban szerepelhet.

Az északír-magyar mérkőzés kedden - közép-európai idő szerint - 20.45-kor kezdődik az ír Rob Harvey sípjelére a belfasti Windsor Parkban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.