2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Verssel fizethetünk a színházjegyekért a magyar költészet napján

2022. április 9. 4:00
Veszprémi Petőfi Színház
Versbuszt indít, Pilinszky-estet rendez és újra életre hívja Fizessen verssel színházjegyért akcióját a Veszprémi Petőfi Színház.

A Petőfi színház akciójában április 11-én, a magyar költészet napján 11 és 18 óra között az épület előcsarnokában várják mindazokat, akik – egy választott előadásra szóló színházjegyért cserébe – elszavalnák kedvenc költeményüket. Aki ilyesmire adná a fejét, nem árt, ha tudja: a lehetőség regisztrációhoz kötött, jelentkezni a jelentkezes@petofiszinhaz.hu ímélcímen lehet.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház / archívFotó: Veszprémi Petőfi Színház / archív

Aki inkább élvezné, mint művelné a költészetet, annak elég lesz buszra szállnia: a V-Busz bizonyos járatain ugyanis a színház művészei szavalnak majd verseket a nap során. 

A napot különleges előadással zárja a társulat: Pilinszky János születésének századik évfordulója alkalmából Oberfrank Pál rendezett prózás-zenés estet, amit a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthat a közönség. 

vehir.hu

További cikkek

Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.
A kis csodákban tudok hinni
A kis csodákban tudok hinni
Akik az utóbbi években mélyebben is belefolytak Veszprém kulturális életébe, azoknak nem lehet ismeretlen Somogyi Csaba neve, hiszen a slam poetry egyik kiemelkedő alakja. Miközben Várpalotán egy általános iskola felső tagozatában magyart tanít, az intézmény könyvtárosa is, hetente két könyvet olvas el, s volt idő, hogy még a Rubik-kocka szakkör vezetése is belefért az idejébe, mindeközben pedig saját versein is dolgozik.
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Negyedik alkalommal kerül rendezik meg a Balaton északi partjának négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált.