Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemzetközi mezőnyben bizonyítottak a Veszprémi Honvéd tájfutói

2022. április 11. 17:25
Április első hétvégéjén Lengyelországban rendezték meg a közép-európai ifjúsági tájékozódási futó bajnokságot (CEYOC), ahol a magyar ifi és serdülő válogatott – hét veszprémi tehetséggel a soraiban – nagyszerű eredményeket ért el.

Még a szeszélyes április fogalmához képest is szokatlanul hideg, télies időjárási körülmények között rendezték meg Lengyelországban a 2022. évi közép-európai ifjúsági tájékozódási futó bajnokságot (CEYOC).

A sokszor szakadó hóesésben zajló megmérettetésen öt nemzet, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Szlovénia sportolói álltak rajthoz.

A Veszprémi Honvéd SE (VHS) számára már az nagy büszkeséget jelent, hogy a magyar serdülő és ifjúsági válogatottba hét egyesületi tag is meghívást kapott, ezt az örömet pedig az eredmények csak tovább fokozták – fogalmazott Gaschler-Gyeviki Nóra, az egyesület sajtóreferense.

Mint megtudtuk, első nap a sprintfutamokra került sor Olkusz belvárosában, részben lakótelepi, részben belvárosi környezetben. Jól szerepeltek a magyarok, közülük is kiemelkedő teljesítménnyel nyerte az N18-as kategóriát Máramarosi Rita, míg Bálint Gergő F16-ban állhatott a pódiumra.

Máramarosi szombaton is kitett magáért, a vegyes fedettségű, enyhén homokkősziklás terepen megtartott középtávú futamon második helyezett lett. Teljesítményére a harmadik nap tette fel a koronát, hiszen a váltóversenyt is megnyerte az N18-as csapattal, melyben a VHS másik versenyzője, Lantai Lili is remekül futott.

Ez a nap elsöprő magyar sikert hozott, négy váltóból hármat nyert a válogatottunk – és mindegyik váltóban szerepelt veszprémi sportoló! Az N16-os csapatot Gaschler Emma, az F16-os váltót Bálint Gergő erősítette.

A nemzetek közötti pontversenyben végül Magyarország második lett.

Eredmények

Rövidtáv

N18: 1. Máramarosi Rita, 10. Lantai Lili

F16: 5. Bálint Gergő
F18: 7. Barát Miklós, 12. Bálint Ádám

Középtáv

N16: 31. Gaschler Emma
N18: 2. Máramarosi Rita, 25. Lantai Lili, 40. Engi Lilien

F16: 28. Bálint Gergő
F18: 21. Bálint Ádám, 40. Barát Miklós

Váltó

N16: 1. Gaschler Emma (VHS), Felföldi Zsófia, Mikes Janka
N18: 1. Lantai Lili (VHS), Kiss Kamilla, Máramarosi Rita (VHS), 12. Gerzsényi Bodza, Engi Lilien (VHS), Koren Anikó

F16: 1. Felföldi Tamás, Bálint Gergő (VHS), Csoboth Márton
F18: 10. Tőczik Vendel, Bálint Ádám (VHS), Kiss-Mikes Tamás, 14. Barát Miklós (VHS), Balatoni Tamás, Hahn Máriusz

vehir.hu
további cikkek
Tájold magad kalandokra! tájfutás Tájold magad kalandokra! Aktív hétvége a természetben, helyi értékek felfedezése a kincskeresés izgalmával az egész család számára. 2023. szeptember 15. 16:55 Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés tájfutás Hatalmas siker Veszprémnek a vb-rendezés Magyarországra jöhetnek a világ legjobb tájékozódási futói – erről döntött a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnöksége Svájcban, ahol kijelölték a 2027-es felnőtt világbajnokság helyszínét. A tájékozódási futó sport legnagyobb világversenyének központja Veszprém lesz. A magyar pályázat sikerének értékét növeli, hogy a tájfutás őshazája, Svédország is pályázott, a grémium azonban hazánk mellett tette le a voksát. 2023. július 20. 5:02 A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! tájfutás A veszprémi tájfutó, Máramarosi Rita háromszoros világbajnok lett! Máramarosi Rita, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület még ifikorú versenyzője megállíthatatlan: csupán tíz nappal a bulgáriai Eb-érmei után eggyel magasabb korosztályban is fényesen bizonyította tehetségét. A tájékozódási futók július 3-8. között Nagybányán, Romániában megrendezett junior világbajnokságán Rita öt számból háromban szerzett aranyérmet. 2023. július 16. 10:56 Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! tájfutás Megszületett a döntés: Veszprémben rendezik a 2027-es tájfutó vb-t! A Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség (IOF) elnökségének pénteki döntés értelmében 2027-ben a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség rendezheti a felnőtt világbajnokságot Veszprém központtal. 2023. július 15. 6:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.