Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
24°C

Középkorúvá válását ünnepelte a Jendrassik-Venesz

2022. április 12. 17:21
Negyven éves fennállásának megünneplésére rendeztek gálát kedden a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban.

A jubileum alkalmából Szabó Zoltán igazgató tartott ünnepi beszédet, aki úgy fogalmazott: az ünneplés jó alkalom arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és arra irányítsuk a figyelmünket, hogy kik vagyunk és mit is csinálunk. „Bár az iskola fizikai létrejöttének dátuma 1982 szeptembere, az a szellemiség, az az identitás, amit magunkban hordozunk, jóval előbbre és négy intézményhez nyúlik vissza: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőhöz, a Lovassy László Gimnáziumban működött közlekedésgépészeti szakközépiskolához, a Táncsics Mihály Szakmunkásképző Intézethez és a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolához.

Szabó Zoltán igazgatóSzabó Zoltán igazgató

Az igazgató Szelényi Géza korábbi intézményvezető korábbi szavait idézte, aki szerint az iskola olyan, mint egy különböző gyökerekből sarjadó, egységes törzsű és nagyon ágat növesztő, folyamatosan fejlődő fa. Ez a fejlődés pedig ma sem állt meg: az intézmény nemcsak képzéseiben bővül, de infrastruktúrájában is, hiszen a Magyar Városok Program támogatásával egy új szárnnyal bővült.

S hogy mi az intézmény jelenlegi tanulóinak és oktatóinak felelőssége és feladata? tette fel a kérdést Szabó Zoltán. „Elsősorban őrizni azt az örökséget, melyet elődeink hagytak ránk, és továbbadni a történetünket. Másodsorban egy olyan intézményt fenntartani, amely a rohamosan változó világ kihívásai mellett is boldog és nyugodt körülményeket biztosít az ott tanulóknak és oktatóknak. Harmadsorban pedig minden cselekedetünkkel eleget tenni annak a képnek, ami a Jendrassikhoz tapad: megbízható és felkészült szakembernek lenni.”

Emléklappal köszöntötték az iskola  támogatóitEmléklappal köszöntötték az iskola támogatóit

Az igazgató köszönetét fejezte ki dr. Strenner Zoltánnak, a városrész önkormányzati képviselőjének, a volt igazgatóknak: Szelényi Gézának, Pribelszki Jánosnak, Lantos Andreának és Gulkai Lászlónak, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum részéről Pap Máté kancellárnak és Kavalecz Gábor oktatási főigazgatónak ebben nyújtott támogatásukért.

A fellépő egykori jendrások között volt Andrej isA fellépő egykori jendrások között volt Andrej is

Az ünnepi műsor részeként az iskola tanárai és diákjai új szerepkörben is bemutatkoztak zenés produkciókkal.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.