Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Kettős veszprémi birkózó sikerek

2022. április 20. 21:42
A rendezésben és a birkózó szőnyegen is helytálltak a Veszprémi Dózsa SK birkózói az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon.

Veszprém adott otthont a nagy hagyományokkal rendelkező Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságnak, ahol több mint kétszáz fiatal, négy sportágban – asztaliteniszben, birkózásban, sakkban és kézilabdában – mérhette össze tudását. Az Aranycsapat Alapítvány és Veszprém önkormányzata közös szervezésében megvalósult sporteseményre határainkon túlról – Erdélyből, Felvidékről és Délvidékről – is érkeztek diákok.

A birkózás lebonyolítását a Veszprémi Dózsa SK vállalta magára a Honvéd Szondi SE-vel karöltve az Ősi Sportközpontban. A remek hangulatú birkózóversenyre a határainkon túlról Zentáról és Magyarkanizsáról, valamint Veszprémből, Székesfehérvárról és Enyingről érkeztek sportolók.

A Veszprémi Dózsa csapata kitett magáértA Veszprémi Dózsa csapata kitett magáért

A Veszprémi Dózsa SK birkózói a szőnyegen is szépen helytálltak, Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványai összesen hét érmet szereztek. Novák Csongor megnyerte a diák I. korosztály 38 kg-os súlycsoportját, miután minden ellenfelét legyőzte. Az egy aranyérem mellett hat bronzérmet is begyűjtöttek a veszprémiek. Üregi Bence diák II. 27 kg-ban, Szócsin Levente diák I. 54 kg-ban állhatott fel a dobogóra.

A verseny legizgalmasabb mérkőzését Szabó Tamara vívta kadet 60 kg-ban. A zentai Fodor Martin ellen már 8:0-ra is vezetett, de egy rendkívül fordulatos és pontgazdag mérkőzésen végül 16:14-re kikapott, és a fiúk között helytállva a 3. helyen végzett.

A serdülő fiúk is három bronzérmet hoztak haza: Novák Attila 52 kg-ban, Szabó Botond 72 kg-ban, Szabó Bendegúz 67 kg-ban végzett a harmadik helyen.

Az egyesület áprilistól új helyszínen tartja az edzéseit. A városi stadionban található, frissen felújított régi tornászgyakorlóban várják a birkózni vágyó fiatalokat keddenként és csütörtökönként 18.00-tól.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.