2023. január 27.
//
Angelika névnap

Országos táncversenynek adott otthont Veszprém

2022. április 23. 12:56
Versenyszámukra készülő, nyüzsgő fiataloktól volt hangos a Március 15. úti Sportcsarnok szombat délelőtt.

Az ország számos pontjáról érkeztek csapatok, hogy tehetségüket, tudásukat megmutassák, s megmérettessék a zsűri előtt. Az akrobatikus rock’n’roll verseny rendező egyesülete a Kid Rock and Roll Sportegyesület volt, szakmai vezetője Bondor Virág. A pontozóbírók szintén az ország különböző pontjairól érkeztek.

A rendezvényen beszédet mondott Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő is, aki a tánc iránti elfogultságát kifejezve bíztatta a fiatal versenyzőket. Hangsúlyozta a sportnak a testen túlmutató hatásait, így lelki értelemben is gyógyítónak tartja a mozgást; ezt pedig véleménye szerint kötelesség támogatni.

Sótonyi MónikaSótonyi Mónika

Elmondása szerint a testi mozgás tehát nem csupán a testi, de a lelki egészséget is szolgálja. Ennek hatásai pedig hosszútávon is jövedelmezőek. A rendezvény moderátora Rompos Gergő volt. 

A versenyről részletesen itt olvashat. 

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Ha azt mondják, lehetetlen, én megcsinálom
Ha azt mondják, lehetetlen, én megcsinálom
Van Veszprémben egy tánciskola, ahol a hazaitól eltérő vérmérsékletű, színes világba csöppenhetünk, miközben kubai, angolai, dominikai táncokat tanulunk: salsát, sont, bachatát, kizombát vagy éppen reggaetont. De nem ez az igazi különlegessége. Hanem az a hatalmas szenvedéllyel végzett, már-már szociális munka, amit az iskola létrehozója, Szeri Tímea végez a közösségért.
Cheerleadingben is csúcsra érne a korábbi Európa- és világbajnok
Cheerleadingben is csúcsra érne a korábbi Európa- és világbajnok
A veszprémi születésű Raffai Bíbor még csak tizenhét esztendős, mégis Európa- és világbajnok táncosnak mondhatja magát. A Lovassy László Gimnázium lelkiismeretes tanulója portálunk megkeresésére elmondta, hamarosan már csak a tanulmányaira fog koncentrálni, de van még egy álma, amelyet szeretne valóra váltani.
Több mint félezer pomponlány látogatott Veszprémbe
Több mint félezer pomponlány látogatott Veszprémbe
A Vetési Albert Gimnázium nemzetközi cheerleding versenynek biztosított otthont vasárnap. A rangos eseményt a közelmúltban alakult helyi egyesület, a Veszprém Cheerleaders szervezte.
Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a Szilágyi Táncegyüttes
Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a Szilágyi Táncegyüttes
A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola táncegyüttese idén ünnepli fennállásának félévszázados jubileumát. A kerek évfordulót a hétvégén gálaműsorral ünnepelték az Agórában.
Ötödik jubileumi Ritmus gála
Ötödik jubileumi Ritmus gála
Két év pandémiás időszak után vasárnap jubileumi gálát tartotta Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. Az Agórában megtartott előadáson táncosok, edzők és családok együtt ünnepelték az eddig elért eredményeket és zárhatták le az évet.