2022. november 29.
//
Taksony névnap

Vizes vb 2022: a nyár legfontosabb világeseménye az M4 Sporton

2022. április 24. 20:55
MTI
Öt év elteltével, 2017 után 2022-ben ismét az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont - közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a 2017-es volt minden idők legsikeresebb vb-je, amelynek egyetlen lényeges pillanatáról sem maradtak le a nézők a közmédiának köszönhetően.

Az M4 Sport egész napos műsorfolyamában mindent megmutattunk, ami fontos volt, és ez idén sem lesz másként. Az idei nyár remek alkalom lesz arra, hogy a csatorna a már megszokott magas színvonalon mutasson be egy világeseményt. Az M4 Sport mellett, a teljes közmédia kiemelten kezeli az eseményt: a Kossuth rádió is élőben közvetíti az úszó döntőket és a magyar vízilabda-válogatott mérkőzéseit

- nyilatkozta Papp Dániel.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hozzátette: amikor a FINA bejelentette a 2022-es magyarországi rendezést, akkor az MTVA-nak "azonnal kellett reagálnia és megállapodnia a nemzetközi szövetséggel".

Kijelenthetjük, hogy ez rekordgyorsasággal sikerült is. Már a sorsolást is az M4 Sport közvetítette, amelyhez a FINA alelnöke külön gratulált, és méltatta a műsor minőségét. A nézőink már megszokhatták, hogy a kiemelt eseményeket helyszíni stúdióval követi az M4 Sport, ez a nyári világbajnokságon sem lesz másképp. A Hajós Alfréd sportuszodában és a Duna Arénában is kihelyezett stúdióval készülünk, ezzel is közelebb hozzuk a nézők számára a hangulatot 

- árult el részleteket a közvetítési tervekről Székely Dávid.

Az év egyik legfontosabb sporteseményére tematikus sorozattal is készült az M4 Sport. A nyári világbajnokságra A víz összeköt címmel kéthetente, csütörtökönként látható magazinnal jelentkezik a csatorna. Az esemény felvezetéseként a válogatott sportolók avatják be a nézőket a felkészülésbe és a vb izgalmaiba. A sorozatból három adást már bemutatott a csatorna, amelyek megnézhetők a mediaklikk.hu oldalán, a negyedik rész pedig csütörtökön kerül képernyőre.    

A magyarországi vb-rendezést február 7-én jelentették be, a rangos esemény június 18-án rajtol és július 3-áig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

vehir.hu

További cikkek

Rasovszky az év nyíltvízi úszója, Betlehem a legjobb junior
Rasovszky az év nyíltvízi úszója, Betlehem a legjobb junior
Az úszószövetség pénteki ünnepségén az esztendő legjobb sportolóit díjazták. A nyíltvízi úszók között a Balaton Úszó Klub klasszisa, Rasovszky Kristóf nyert, a junioroknál pedig klubtársa, Betlehem Dávid nyerte az elismerést.
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méter gyorson
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méter gyorson
Rasovszky Kristóf országos csúccsal nyert 800 méter gyorson szombaton a kaposvári rövidpályás úszó országos bajnokság zárónapján.
Kettős veszprémi siker 1500 m gyorson
Kettős veszprémi siker 1500 m gyorson
A Balaton Úszó Klub Veszprém fiatal tehetsége, Betlehem Dávid klubtársát, az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristófot maga mögé utasítva győzött 1500 m gyorson csütörtökön a kaposvári rövidpályás úszó országos bajnokság második versenynapján.
Rasovszky holtversenyben összetett vk-győztes, Betlehem bronzérmes
Rasovszky holtversenyben összetett vk-győztes, Betlehem bronzérmes
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záróversenyén, az izraeli Eilatban klubtársa, Betlehem Dávid bronzérmesként végzett.
Kalmár arany-, Rasovszky ezüstérmes lett Veszprémben
Kalmár arany-, Rasovszky ezüstérmes lett Veszprémben
A Balaton Úszó Klub Veszprém kiválósága, Kalmár Ákos nyerte vasárnap a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 5 ezer méteres versenyét Veszprémben.