2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

A hiperrealizmustól az absztraktig több stílus jelenik meg a Márkón megnyílt kiállításon

2022. május 1. 10:51
Oravecz Dániel és Petrik Zoltán képeiből nyílt kiállítás Márkón a Szent Márk Ház avatóünnepségének keretében.

A két helyi képzőművész szerteágazó stílusirányzatokat képviselnek, a hiperrealizmustól az absztrakt is megjelenik képeiken, amelyekből múlt héten nyílt kiállítás Márkón a Szent Márk Házban, ami egyben a közösségi és kulturális központ avatóünnepsége is volt.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki méltatta a művészek tehetségét, valamint kiemelte Kiss György munkáját is Márkó mindennapjaiban, aki nem csak megálmodta a Szent Márk Házat, hanem meg is valósította elképzelését.

A mostani kiállítás a "Csendtől a varázsig, rügyfakadástól feltámadásig" rendezvénysorozat része, a tárlat 2022 május végéig előzetes egyeztetés alapján megtekinthető.

vehir.hu

További cikkek

Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.
A kis csodákban tudok hinni
A kis csodákban tudok hinni
Akik az utóbbi években mélyebben is belefolytak Veszprém kulturális életébe, azoknak nem lehet ismeretlen Somogyi Csaba neve, hiszen a slam poetry egyik kiemelkedő alakja. Miközben Várpalotán egy általános iskola felső tagozatában magyart tanít, az intézmény könyvtárosa is, hetente két könyvet olvas el, s volt idő, hogy még a Rubik-kocka szakkör vezetése is belefért az idejébe, mindeközben pedig saját versein is dolgozik.
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Idén is megrendezik a Garten Balatont
Negyedik alkalommal kerül rendezik meg a Balaton északi partjának négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált.