Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A latin láz a VEN-t is meghódította

2022. április 30. 3:00
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.

Egyszer minden véget ér, még a diákrektorok mandátuma is lepereg. Igaz, a legutóbbié, Horváth Ádámé, vagyis DesztillÁdié kicsit hosszabbra sikerült: a világjárvány miatt a Veszprémi Egyetemi Napokat egy év csúszással tudták csak megrendezni, így a címet a szokásos kettő helyett három évig viselhette.

Eljött azonban az idő, hogy átadja a stafétabotot és bevonuljon az örektorok közé, a Pannon Egyetem polgárai pedig megválasszák az új diákrektort a négy versengő csapat jelöltjei közül.

Bár közel a harmincadik VEN-hez a vállalkozó szellemű egyetemistáknak nincs könnyű dolguk, hogy eredeti témával rukkoljanak elő, a fiatalok kitettek magukért: AsztroDani és az UniVENzum csapata idegen lényekkel népesítette be földünket, Dori és a VENtasy egy mágikus világba kalauzoltak el bennünket, Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla a VENcantoval Latin-Amerikába röpítette a veszprémieket, míg a VEN Dizni csapata Vityatigrissel az élen a mesék és a gyerekkor felhőtlenségét idézte meg.

Az ötleteket a zsűri is értékelte a hagyományos és minden alkalommal igencsak bulis, természetesen a feszültség fokozására is tökéletes VEN gála keretében, ahol több díjat is kiosztottak a csapatok között.

  • Aranyhangszál díj a legjobb kortes dalnokoknak: VEN Dizni
  • Az inverz egyetem legjobb előadójának díja: VENtasy
  • Legjobb bevonulásért járó VENindulás díja: VENcanto
  • Legjobb kocsma díja: VENcanto
  • Legjobb kortes program: VENcanto
  • VEN Oscar a legjobb filmért: UniVENzum
  • VEN Pálma díj a legjobb főműsorért: VENtasy
  • Legjobb arc díja: Zsufa Ádám, UniVENzum

Az este fénypontján aztán az új diákrektorról is lehullt a lepel:

a VENpolgárok szavazatai alapján a XXIX. Veszprémi Egyetemi Napok diákrektora Török Beatrix, azaz Betícia, a VENcanto csapat jelöltje lett.

Adél úrnő után tehát másodszor lett női diákrektora az egyetemnek, és ezzel úgy tűnik, az elmúlt évek latin láza a jövőben is hódítani fog.

Pezsgésre egyébként van is még lehetőség: a VEN utolsó, szombati napján este nyolc órától Dzsúdló, majd Basshunter zenél, a Party Arénában pedig Truesounds és 90-2000-es évek nosztalgiabulira van lehetőség.

Fotók: Egyed Melinda

 

Galéria
VEN Gála 2022
Bertalan Melinda
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.