Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

A Manchester United hozta el Moszkvából a BL-serleget / Tizenegyesek döntöttek a "vörös ördögök" javára az éjszakába nyúló Bajnokok Ligája döntőn

2008. május 22. 17:19
Izgalmas, de színvonalában gyenge mérkőzésen nyerte az angol házi döntőt Sir Alex Ferguson csapata. A hatalmas tét miatti görcsös akarás, valamint a játékosok szezonvégi fáradtsága (kiugróan nagyot senki sem alakított, ezt mutatja, hogy a MU kapusa lett a legértékesebb játékos) is rányomta bélyegét a szezon utolsó kupameccsének színvonalára. Most nem tudjuk elsütni azt a közhelyet, hogy megérte fentmaradni éjfélig, ugyanis nem okozott felejthetetlen élményt az angol bajnokság arany- és ezüstérmesének küzdelme.
Persze rá lehetne fogni arra, hogy egyik csapat sem akart kikapni, hiszen ki tudja mikor lesznek ismét Bajnokok Ligája döntőben, de ez minden évben igaz a döntősökre nézve. Másik ok, ami talán elfogadhatóbb az angol foci híveinek is, hogy túlságosan ismerte egymást a két csapat, nem tudott sem Ferguson, sem Grant meglepőt húzni a kezdő tizenegy összeállításakor. Rá is nyomta mindez a bélyegét a mérkőzés nézhetőségére, elég ha a statisztikai adatokra vetünk egy pillantást, ott is a ténylegesen kapura tartó lövések számát ha megnézzük. Ennek fényében erős kritika, hogy elég volt a legvégén Anelka büntetőjét kifognia Van der Sar-nak ahhoz, hogy ő legyen a döntő legjobbja, miközben az igazi bravúrokat inkább kollégája, Petr Cech mutatta be. Leírhatnánk, hogy Terry büntetőjével ment el a mérkőzés, Anelka és az ő nyakába varrhatnánk az egész Chelsea vereséget, de ott már tényleg csak a szerencse döntött, ilyen erővel szidhatjuk a lottószámokat húzó gépet is, hogy miért nem a mi számaink érik a milliókat. Fortunával jobb volt a viszonya a vörösöknek már a rendes játékidőben is, ugyanis előbb Drogba lőtte telibe a kapufát, majd Lampard lövése vágódott vissza a mezőnybe a keresztlécről az akkor már tehetetlen holland kapus szeme láttára. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Drogba-t öt perccel a vége előtt kiállította Lubos Michel egy amúgy nem barátságos pofon (inkább tasli, ahol a szenvedő fél Vidics volt) miatt egy olyan meccsen, ahol a kemény összecsapások két törött orrot eredményeztek igazi bírói megtorlás nélkül.

A tizenegyeseknél az első két páros nem hibázott (Tévez és Carrick, valamint Ballack és Belletti) higgadtan értékesítették büntetőjüket. Aztán következett a friss aranycipős Ronaldo, aki flegmaságával nehéz helyzetbe hozta csapatát, sikerült ugyanis arcon lőnie Cech-et. Ezután megint négy játékos hozta a kötelezőt (Lampard és Ashley Cole, valamint Hargreaves és Nani), már csak a kékek kapitányának, Terrynek kellett volna egy apró gólt rúgnia. Neki azonban kicsúszott a támaszkodó lába a lövés pillanatában, így csoda, hogy legalább a kapufát eltalálta lövése. Öt-öt játékos után négy-négy volt az állás, innentől minden hiba végzetes volt. A hatodik kör két lövője két csere volt, Anderson és Kalou is túljárt az ellenfél kapusa eszén. Majd jött a Manchester mezében lejátszott mérkőzések számának csúcstartója Ryan Giggs (759-nél tart), és higgadtan begurította a labdát a bal sarokba. Megint csak egy csere érkezett, Nicolas Anelka azonban nem törlesztett hatalmas vételárából.

Manchester United – Chelsea
                            1:1 (1:1, 1:1, 1:1) - tizenegyesekkel 6–5

A kezdőcsapatok:
Manchester United:

Van der Sar - W. Brown, R. Ferdinand, Vidics, Evra - Hargreaves, Scholes, Carrick, Cristiano Ronaldo, Tévez - Rooney.
Chelsea:
P. Cech - Essien, Ricardo Carvalho, Terry, A. Cole - Makelele, Ballack, Lampard, J. Cole
, Malouda - Drogba.

Gólszerzők: Cristiano Ronaldo (27.), ill. Lampard (44.).
Csere: Scholes helyett Giggs (87.), Rooney helyett Nani (102.), W. Brown helyett Anderson (120+3.), ill. Malouda helyett S. Kalou (93.), J. Cole helyett Anelka (99.), Makelele helyett Belletti (120+3.).
Sárga lap: Scholes (22.), Ferdinand (43.), Vidics (111.), Tévez (116.), ill. Makelele (22.), Ricardo Carvalho (45+1.), Ballack (116.), Essien (119.).
Piros lap: Drogba (116.).

Statisztika:
                                 MU:CFC
Kapuralövések:             11 : 24
Kaput eltaláló lövések:     5 : 3
Szabálytalanságok:        21 : 25
Lesek:                          1 : 2
Szögletek:                    5 : 8


A 2007/2008-as Bajnokok Ligája góllövőlistájának végeredménye:
Cristiano Ronaldo    Manchester United FC    8
Lionel Messi           FC Barcelona                 6
Didier Drogba        Chelsea FC                    6
Steven Gerrard      Liverpool FC                  6
Fernando Torres    Liverpool FC                  6
Ryan Babel            Liverpool FC                  5
Dirk Kuyt              Liverpool FC                  5
Raúl González        Real Madrid CF               5

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.