Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tehetségek útja a kiválasztástól a profi labdarúgásig

2022. május 3. 4:00
A Veszprémi Foci Centrum a Puskás Akadémiával karöltve tartott szülői értekezletet annak kapcsán, hogy az egyesületben fejlődő gyermekeknek milyen lehetőségeik vannak a jövőre nézve.

Az elmúlt hét végén a veszprémi Simonyi Zsigmond Általános Iskolában rendezett szülői értekezletet a Veszprémi Foci Centrum, amelyre a Puskás Akadémia képviselői is meghívást kaptak. A szövetség tavaly tavasszal tehetségközponttá nyilvánította a bakonyi klubot, amelynek így sokkal szorosabbra fonódhatott a viszonya a felcsúti szervezettel, hiszen területileg immár ahhoz tartozik.

Szabó Péter, a VFC USE ügyvezetője az eseményen elmondta, utánpótlás-egyesületük teljes életpálya-modellt tud biztosítani a köreikben pallérozódó gyermekek számára. Rámutatott, az óvodás kortól egészen az egyetemista létig alaposan tudják követni a fiatalokat, hiszen a fejlődési fázisokat szemügyre véve minden korosztály számára rendelkeznek együttműködő oktatási intézménnyel.

Szabó PéterSzabó Péter

Azzal, hogy a VFC USE a tavalyi évben tehetségközponttá válhatott, egyúttal a legmagasabban jegyzett utánpótlás-bázissá is vált megyénkben. Megtudhattuk, a klub évente több mint tíz gyermeket tud a honi akadémiákra küldeni, az elmúlt évben ebből öten a Puskáshoz távoztak.

A Puskás Akadémiával a futballhoz és az élethez tartozó nézeteink teljesen egyeznek. Ahogy nálunk, Felcsúton is elsődleges, hogy a fiatalból ne csak jó focista, hanem jó ember is válhasson

– folytatta Szabó, majd hozzátette, nagy büszkeség számukra, hogy a veszprémiek a legelitebb hazai akadémián fejlődhetnek.

Liszkai DezsőLiszkai Dezső

Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia igazgatója minden kérdésre készséggel válaszolt. A szülők szembesülhettek a képzési formák mellett a felcsúti oktatási rendszerrel, filozófiával. Liszkai nyomatékosította, elsődleges céljuk az, hogy értékes embereket neveljenek, akik remekül megállják a helyüket a futball világában is. Akik nem feledkeznek meg az alázatról, a család fontosságáról.

Az értekezleten részt vett Artner Tamás, a VFC USE szakmai igazgatója, Lantai Balázs a VFC USE operatív vezetője, valamint Csordás Szabolcs, a Puskás Akadémia utánpótlás-menedzsere is, akik szintén a szülők rendelkezésére álltak.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.