Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Veszprémi győzelem a pápai muay thai kupán

2022. május 4. 13:34
A huszonkét éves Hajdu Balázs diadalt aratott súlycsoportjában a múlt hétvégén Pápán rendezett IFMA Muay Thai Kupán.

A veszprémi születésű Hajdu Balázs cselgáncsban korábban már letette a névjegyét: tizenkét évnyi aktív versenyzése alatt magyar bajnoki címnek is örvendhetett, a válogatottban pedig nemzetközi szinten is képviselhette hazánkat.

A sportoló a koronavírus-járvány adta korlátolt időszakban úgy döntött, hogy más edzéslehetőséget is kipróbál. Felkereste a veszprémi muay thai-edzőt, Kiss Dénest, akinek segítségével belekóstolhatott egy új küzdősportba is.

Mivel azonban Balázs a fővárosban folytatta tanulmányait, idővel ott is segítő után kellett néznie, így ismerkedett meg Rehák Györggyel, a Re-GYM trénerével. Együttes erővel készültek fel az első éles megmérettetésre is, amelynek az elmúlt hétvégén Pápa városa biztosított otthont.

Hajdu Balázs (balra)Hajdu Balázs (balra)

Az IFMA Muay Thai Kupán öt ország, közel kétszáz harcosa lépett ringbe három kategóriában, több súlycsoportban. Hajdu Balázs +91 kg-ban, az amatőrök között próbálhatta ki magát. Ezúttal egyetlen riválisa volt, Tóth Attila, akit végül technikai KO-val sikerült felülmúlnia.

A veszprémi sportoló portálunknak elmondta, nagyon jól érezte magát a versenyen. A győzelemről úgy vélekedett, véletlenül sem akarja elbízni magát, sokat tesz majd annak érdekében, hogy idővel minden aprócska hibáját kiküszöbölhesse.

Hajdu Balázs a tervek szerint nyáron fog legközelebb ringbe lépni.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.