2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Most bárki beleshet a városban zajló építkezések kulisszatitkaiba

Egy új kezdeményezés indult az önkormányzat, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program és a Veszprém 2030 Kft. kezdeményezésére, melynek keretében a lakosság vezetett bejáráson vehet részt a legújabb EKF-ben érintett építkezéseken. Elsőként a Ruttner-házba lehet ellátogatni.

A szervezők célja, hogy az itt élők első kézből értesüljenek arról, milyen újdonságok készülnek, milyen beruházások zajlanak jelenleg Veszprémben.

Először a legendás Jókai u. 8. sz. alatti Ruttner-házba hívják azokat, akik érdeklődnek az egykor szebb napokat megélt, és hamarosan új fényében visszatérő épület iránt.

Május 20-án, 17:00 órakor megismerhetik az épület múltját, jelenét, jövőjét a kivitelező, az építő és a városvezető útmutatásával.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a bejáráson való részvétel regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehetett megtenni: https://veb2023.typeform.com/to/MwILInhq

Egy turnusban (kb. fél óra) max. 15 fő részvételét tudják biztosani. Ha egy időpont betelt, új alkalmat nyitnak a látogatóknak.

Fontos, hogy a helyszín munkaterület, nem akadálymentesített, belépni csak 18 éven felülieknek, saját felelősségre megtekintési nyilatkozat kitöltésé után van lehetőség.

 

Kapcsolódó cikk
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Újabb ikonikus épület alakul át és kap új funkciót Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Jókai 8. szám alatt álló egykori Ruttner-ház egyszerre lesz hostel, kávézó és a várbörtön-múzeum fogadóközpontja.
vehir.hu

További cikkek

Veszprém ékszerdoboza – megújult a Ruttner-ház
Veszprém ékszerdoboza – megújult a Ruttner-ház
Megújult a város egyik történelmi, az 1850-es években épült, sokáig elhanyagolt háza a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával.
A nulladik csoportot már vendégül látta a megújult Ruttner-ház
A nulladik csoportot már vendégül látta a megújult Ruttner-ház
Ismét nyilvános helyszínbejárást szerveztek a Jókai utcai Ruttner-házban, ahol már az utolsó simításokon dolgozik a kivitelező az egykori kereskedőházban, amely hamarosan, mint hostel és a várbörtön múzeum fogadótere nyitja meg kapuját.
Szinte percre pontosan tartják az ütemtervet
Szinte percre pontosan tartják az ütemtervet
Csütörtökön fél napra lezárták a Jókai utca forgalmát, mivel a Ruttner-házba éppen akkor emelték be azt a liftet, ami a bejáratot is jelenti majd a várbörtön múzeumba hamarosan. Közben a város másik pontján egy újabb fontos mérföldkövéhez érkezett az egyik építkezés, aminek köszönhetően az egykori gyermekkórház mellett épülő parkolóház már az átadás napjától zöldbe burkolózik. Hogy a közelmúltban megtalált II. világháborús bomba hatástalanítása mennyire vetette vissza a Zöld város projekt beruházást, arra is, valamint az összes Európa Kulturális Főváros program égisze alatt megvalósuló építkezés aktuális állapotáról is megtudtunk több információt Lamos Pétertől, a Veszprém 2030 Kft. ügyvezetőjétől.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
A Ruttner-ház sómentesítése
A Ruttner-ház sómentesítése
2021. novemberében az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva a VEB 2023 Zrt. támogatásával és a Veszprém2030 Kft. irányításával megkezdődött a Jókai utcában található országosan védett műemlék épület felújítása.