2022. július 1.
//
Annamária névnap

Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan

2022. május 26. 12:57
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".

Tavaly nagy érdeklődés övezte az első veszprémi mural festést, amikor a Hősök zenekarból ismert Mentha (Ozsváth Gergely) és IKE (Moravetz Ákos) a Halle utca 5. sz. alatti társasház keleti tűzalára festették fel az egyik veszprémi szimbólumnak számító kézilabda motívumot.

Ahogy akkor elhangzott, a projekten dolgozók nem szerettek volna egy ilyen akciónál megállni, idén pedig folytatják, ezúttal a Munkácsy Mihály utca 3. társasházának falára költöznek fel az alkotók, hogy a tervek szerint június 1-10 között megvalósítsák legújabb  elképzelésüket.

Az, hogy melyik kép kerül a tűzfalra, ismét a veszprémieken múlik, ugyanis négy verzió közül a szavazatok fogják eldönteni, hogy Szent István és Gizella ikonikus szobra melyik verzióban díszítse a jövőben a lakótelep ezen részét.

Szavazni most is a Lélektér Alapítvány - a projekt megvalósítója - Facebook-posztja alatt lehet IDE KATTINTVA.

Szavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alattSzavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alatt

vehir.hu

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.