Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C

Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan

2022. május 26. 12:57
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".

Tavaly nagy érdeklődés övezte az első veszprémi mural festést, amikor a Hősök zenekarból ismert Mentha (Ozsváth Gergely) és IKE (Moravetz Ákos) a Halle utca 5. sz. alatti társasház keleti tűzalára festették fel az egyik veszprémi szimbólumnak számító kézilabda motívumot.

Ahogy akkor elhangzott, a projekten dolgozók nem szerettek volna egy ilyen akciónál megállni, idén pedig folytatják, ezúttal a Munkácsy Mihály utca 3. társasházának falára költöznek fel az alkotók, hogy a tervek szerint június 1-10 között megvalósítsák legújabb  elképzelésüket.

Az, hogy melyik kép kerül a tűzfalra, ismét a veszprémieken múlik, ugyanis négy verzió közül a szavazatok fogják eldönteni, hogy Szent István és Gizella ikonikus szobra melyik verzióban díszítse a jövőben a lakótelep ezen részét.

Szavazni most is a Lélektér Alapítvány - a projekt megvalósítója - Facebook-posztja alatt lehet IDE KATTINTVA.

Szavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alattSzavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alatt

vehir.hu
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. tegnap 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. 2024. június 15. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.