2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan

2022. május 26. 12:57
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".

Tavaly nagy érdeklődés övezte az első veszprémi mural festést, amikor a Hősök zenekarból ismert Mentha (Ozsváth Gergely) és IKE (Moravetz Ákos) a Halle utca 5. sz. alatti társasház keleti tűzalára festették fel az egyik veszprémi szimbólumnak számító kézilabda motívumot.

Ahogy akkor elhangzott, a projekten dolgozók nem szerettek volna egy ilyen akciónál megállni, idén pedig folytatják, ezúttal a Munkácsy Mihály utca 3. társasházának falára költöznek fel az alkotók, hogy a tervek szerint június 1-10 között megvalósítsák legújabb  elképzelésüket.

Az, hogy melyik kép kerül a tűzfalra, ismét a veszprémieken múlik, ugyanis négy verzió közül a szavazatok fogják eldönteni, hogy Szent István és Gizella ikonikus szobra melyik verzióban díszítse a jövőben a lakótelep ezen részét.

Szavazni most is a Lélektér Alapítvány - a projekt megvalósítója - Facebook-posztja alatt lehet IDE KATTINTVA.

Szavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alattSzavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alatt

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.